Processorer ( 11 )
Grafikkort ( 45 )
Software ( 11 )
Ram ( 1 )
Harddisk ( 2 )
Andet ( 9 )
Alle ( 79 )
Grafikkort i November 2011 (Nicki (GWiZ)) kl. 06:09, 12-11-2011

Edb-Tidende lukket på ubestemt tid (mads) kl. 07:49, 13-08-2010

Tylersburg & Bloomfield - Nej det er ikke et Advokatfirma! (Erik Winther) kl. 02:50, 11-07-2009

Ny server, nye problemer (Nicki (GWiZ)) kl. 11:30, 20-10-2008

Diablo III annonceret (Clintin) kl. 21:46, 30-07-2008

Nvidia frigiver Geforce GTX 280/260 (Steffan) kl. 22:32, 27-07-2008

Anmeldelse af Crysis (EG) kl. 00:45, 14-07-2008

Zepto lancerer Nox-serien (Kufad) kl. 18:05, 03-07-2008

DirectX 11 inkluderer Raytracing (MIck) kl. 12:30, 24-06-2008

Opera 9.5 frigivet (Kufad) kl. 11:32, 13-06-2008

Tirsdagsnyheder
27. februar 2007 - Christian Vestergaard (KufaD)

DEMO
Så er en demo af det nye spil Command & Conquer 3: Tiberium Wars endelig gjort tilgængelig for offentligheden. Spillet er helt nyt, men det gode gamle koncept, kendt fra de ældre C&C spil. Spillet kan hentes fra Eushells eller ComputerGames.ro og fylder 1,2 GB(!).

ANNONCERING
MotoGP 07 er det næste spil i THQs MotoGP serie, og skulle ifølge en melding fra THQ selv, komme i efteråret 2007. Du kan læse mere om spillet på http://www.motogpthegame.com.
Kommentarer: 0
Torsdagsnyheder
22. februar 2007 - Christian Vestergaard (KufaD)

NYE DRIVERS
Både ATI/AMD og NVIDIA har udsendt nye drivere, den sidste dog kun til Windows Vista. De kan downloades fra vores lokale server nedenstående

Man kan læse nærmere om driverne på ForceWare 100.65 Release Notes (pdf) og Catalyst 7.2 Release Notes (html).

AMD/ATI R600 UDSKUDT
ATI har annonceret, at de ikke vil afsløre grafikkort baseret på den kommende R600 chip før i andet kvartal af 2007 (april-juni). Grunden skulle være den, at de vil strømline deres udvikling og marketing, så de har et mere robust produkt der kan sigte efter et større segment når det bliver lanceret. Endvidere venter AMD/ATI på, at Windows Vista får et bedre greb i forbrugerne, så deres DX10 grafikkort er mere attraktivt.

Ligesom G80, skulle R600 efter sigende, være specielt egnet til General-Purpose beregning (GPGPU), hvilket kan omfatte, men er ikke begrænset til, fysikberegning, folding osv. Man kunne estimere, at NVIDIA, som allerede har deres nye generations grafikkort i handlen, kan udnytte ventetiden til, måske ikke overtage, men i hvert fald udvide deres indhug i markedet.
Kilde: http://www.techpowerup.com

SPILNYT
  • Det meget længe ventede spil S.T.A.L.K.E.R. - The Shadow of Chernobyl, ser nu ud til at være vækket til live igen, efter vi ikke har hørt om det i ret lang tid. En eksklusiv beta for betalende medlemmer på Fileplanet/Gamespy er nu snart tilgængelig. Find den her

  • Half-Life2: Jailbreak er et nyt multiplayer mod til Half-Life2, hvor man spiller mod hinanden hold mod hold. Bliver man skudt, ryger man over i modstanderens fængsel, og det hold som får alle de andre medlemmer fra det modsatte hold. Spillet kan findes her

SPILREVIEWS
  • Et review af spillet Alien Shooter: Vengeance kan læses her hos GameZone

  • Supreme Commander er et nyt strategispil, og MMGN.COM har kastet sig ud i et review af spillet, som kan læses her.
Kommentarer: 1
Artikel billede Edb-Tidende artikel - Analyse af udbyttet ved opgradering af grafikkort i et nyere AGP system
19. februar 2007 - Nicki T. Hansen (GWiZ)

Hvor den sidste artikel fokuserede på et Barton 2500+ system, vil denne opfølgende artikel analysere udbyttet af opgradering af AGP grafikkortet på et Athlon 64 3400+-baseret system. Denne artikel vil, som den sidste, vurdere om det kan betale sig at opgradere grafikkortet enbart, og derved beholde AGP-platformen, eller om man bør skifte hele platformen ud til den nyere PCI-express.

Kommentarer: 2
Nye R600 rygter og Supreme Commander Demo
7. februar 2007 - Nicki T. Hansen (GWiZ)

R600 RYGTER
VR-Zone graver endnu en gang nye rygter frem. Denne gang om AMD R600, som nu rygtedes til at blive vist på CeBIT, sammen med de små brødre RV610 og RV630. Kortet forventes på gaden i slutningen af marts og vil komme i tre udgaver: XTX, XT og XL. Hvad navnet bliver er endnu ukendt, men Radeon X2000 eller X2800 er nok ikke et helt dårligt bud.

Det vil bruge anden generation af deres samlede shader struktur (første generation er i X-box 360) og har 512-bit hukommelsesbus (G80 har 384-bit), hvilket betyder at det største kort formentlig vil komme med 1 GB GDDR4 RAM, som efter sigende har en frekvens på over 2 GHz. Om disse rygter holder, får vi at se i marts.

SUPREME COMMANDER DEMO
Dette meget ventede spil (meget ventet af mig, i hvert fald) er nu udgivet i demoform. Demoen fylder over 1 GB, så hvis man har lav båndbredde skal man tage sig i agt. Find demoen på Computergames.ro, hvor der, modsat diverse andre sites, ikke er nogen kø.
Kommentarer: 4
Artikel billede Edb-Tidende artikel - Analyse af udbyttet ved opgradering af grafikkort i et gammelt system
3. februar 2007 - Nicki T. Hansen (GWiZ)

Hvor den sidste artikel fokuserede på de nyeste grafikkort i handlen, og derfor skulle eliminere alle andre flaskehalse end grafikkortet, er denne artikels fokus et dilemma som mange af os er i - skal jeg opgradere hele mit system eller kan jeg tage endnu et kort på AGP platformen? Dette spørgsmål vil jeg forsøge at besvare i denne artikel, som ser nærmere på et ældre AGP system og sammenholder det med resultater fra de nyeste AGP kort. Der kan så udledes om der er fordelagtigt at beholde sin AGP platform eller skifte til PCI-express, og derved opgradere hele sit system.

Kommentarer: 15
Onsdagsnyheder
31. januar 2007 - Christian Vestergaard (KufaD)

Microsoft frigiver Windows Vista
Efter 5 lange år i udvikling, er Microsofts nye styresystem nu langt om længe på gaden. Efter en succes på 400.000.000 solgte eksemplarer af Windows XP, må vi se hvordan det kommer til at gå med Vista. En af de store nyheder i Vista er DirectX 10, som vil få grafikken op på højde med XboX 360, ja endda højere. En anden ny ting, er Microsofts nye 3D brugerflade "Aero", som giver desktoppens look et løft, men en byrde for grafikkortet.

Første DX10 benchmarks af Crysis
Disse benchmarks har vist sig at være falske.
De kan dog stadig ses her. -- Nicki
Kommentarer: 5
Lørdagsnyheder
27. januar 2007 - Nicki T. Hansen (GWiZ)

Begyndelsen til Enden for Harddisken?
Gizmodo rapporterer, at Toshiba har annonceret deres tætteste flashhukommelse nogensinde, som har 2 GB pr. chip. Hvis prisen på disse flashhukommelse blev sat ned, kunne dette meget vel indvarsle slutningen for harddisken. Harddiske er dog ved at nærme sig den første terabyte (TB), som flashhukommelsen endnu er meget langt fra. Fordelene ved flashhukommelse er den meget hurtigere dataadgang og dataskrivning. Se nærmere i Toshibas pressemeddelelse for flere specifikke data.

Anmeldelse af Windows Vista Ultimate
C|Net anmelder Windows Vista Ultimate, og vurderer operativsystemet til 7.8 ud af 10. Her er deres bundlinje: "Windows Vista is essentially warmed-over Windows XP. If you're currently happy with Windows XP SP2, we see no compelling reason to upgrade. On the other hand, if you need a new computer right now, Windows Vista is stable enough for everyday use."

Reuters har kigget nærmere på spil-delen af Windows Vista, og selvom C|Net ovenfor, siger man ikke nødvendigvis skal opgradere, kan man, til de fleste gamere blot sige "Crysis og Supreme Commander er eksklusive for Vista", og så skal der opgraderes.

Unreal Tournament 2007 bliver til Unreal Tournament 3
I et næsten uomgåeligt træk, omdøber Epic Games deres kommende spil i Unreal Tournament serien til Unreal Tournament 3. Dette sker, da spillet var planlagt til at komme ud i 2006, med den førnævnte titel (logikken bag at udgive et spil med årstallet efter udgivelsesdatoen undviger mig, men også EA går dette med deres mange sportsspil). Med denne bevægelse, erklærer Epic også at der ikke kan udgives en årlig udgave af denne serien, pga. de voksende udviklingstider. En ny trailer, som viser forhistorien til Unreal Tournament, meget som introen til det oprindelige UT, er blevet udsendt af Epic og Midway. Spillet forventes på gaden i anden halvdel af 2007.

Intel Corporation vil lave Grafikkort?
Ifølge Beyond3D arbejder Intel på at udvikle egentlige grafikkort. Indtil videre udvikler Intel kun integrerede grafikkort, men har alligevel 40 % markedsandel af grafikkortssektoren (til sammenligning har AMD/ATI og NVIDIA hhv. 23 % og 22 %). Med deres overlegne markedsandel, har Intel mulighed for at bevæge sig ind på de segmenter, som kun AMD/ATI og NVIDIA tidligere har konkurreret på. Dette betyder at NVIDIA bliver markant mere pressede, nu hvor der er to massive modspillere på markedet. Tak til teamet for denne sidste nyhed.
Kommentarer: 1
Artikel billede Edb-Tidende artikel - Test af 13 PCI-E grafikkort i skærmopløsningen 2560x1600 (Januar 2007)
23. januar 2007 - Nicki T Hansen (GWiZ)

Efter at have kastet blikket bagud og kigget på de artikler, vi har udgivet i 2006, er jeg kommet til den konklusion at antallet af iXBT artikler er faldet drastisk. Den sidste af disse blev udgivet i april, hvilket er frygtelig lang tid siden. Dette gør jeg op for i dag, hvor jeg kommer med den nyeste. Som tidligere er artiklen baseret på resultater fra det russiske site iXBT, hvor et stort antal grafikkort til PCI-Express testes. De nyeste kort er denne gang NVIDIAs nye GeForce 8800 serie. Jeg fokuserer denne gang på 13 PCI-Express enkeltkort i skærmopløsningen 2560x1600 med 4xAA (kantudjævning) og 16xAF (anisotropisk filtrering).

Kommentarer: 20
AMD ATI Catalyst 7.1
18. januar 2007 - Nicki T Hansen (GWiZ)

AMD har nu udsendt version 7.1 af deres ATI Catalyst driverserie. I denne nyhed kan findes releasenotes og link til download af disse.
Kommentarer: 0
Artikel billede Edb-Tidende artikel - Edb-Tidende version 3.1
18. januar 2007 - Nicki T. Hansen (GWiZ)

Velkommen til Edb-Tidende i sin nyeste iteration. I denne korte artikel introducerer jeg den nyeste version (3.1) af siden.


Kommentarer: 20
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Valid HTML 4.01 Valid CSS 3
Copyright © Edb-Tidende 2004-2016
Du skal være logget ind for at kunne deltage i afstemningerne.
Klik her for at komme til login siden.