Processorer ( 11 )
Grafikkort ( 45 )
Software ( 11 )
Ram ( 1 )
Harddisk ( 2 )
Andet ( 9 )
Alle ( 79 )
Grafikkort i November 2011 (Nicki (GWiZ)) kl. 06:09, 12-11-2011

Edb-Tidende lukket på ubestemt tid (mads) kl. 07:49, 13-08-2010

Tylersburg & Bloomfield - Nej det er ikke et Advokatfirma! (Erik Winther) kl. 02:50, 11-07-2009

Ny server, nye problemer (Nicki (GWiZ)) kl. 11:30, 20-10-2008

Diablo III annonceret (Clintin) kl. 21:46, 30-07-2008

Nvidia frigiver Geforce GTX 280/260 (Steffan) kl. 22:32, 27-07-2008

Anmeldelse af Crysis (EG) kl. 00:45, 14-07-2008

Zepto lancerer Nox-serien (Kufad) kl. 18:05, 03-07-2008

DirectX 11 inkluderer Raytracing (MIck) kl. 12:30, 24-06-2008

Opera 9.5 frigivet (Kufad) kl. 11:32, 13-06-2008

Test af Coolriver Vandkølingssæt

Skrevet af Freelance, 21. juli 2005.

Endnu en gang har freelanceren Rasmus (alias kQleskabsindianer) købt dyrt ind, og testet et stykke hardware. Denne gang omhandler det Vandkølingssættet "Coolriver". Jeg giver hermed ordet til kQleskabsindianer. - Nicki (GWiZ)INTRODUKTION
Jeg har endnu engang været i humør til at spendere, og har denne gang købt mig et holdkæftbolche til computeren :-). Sættet er et Coolriver All-in-one med 120mm radiator, og kan monteres på processor, northbridge og grafikkort. Man kan hermed tage de mest støjende blæsere og smide dem over skulderen. Igen har jeg besluttet mig til at dele erfaringerne med edb-tidendes læsere, og her følger så en test af sættet. Testen skal IKKE opfattes som en købsguide, betragt den nærmere som en beskrivelse i ord og billeder af mit næste skridt imod et stille, men stadig hurtigt, system til computerspil.

Så er der endnu engang læsestof til edb-tidendes læsere, enjoy!


Billede af coolriver sættet, direkte ud af kassen. Samlet, klar til montering :-).

Vi starter med at pakke op. I kassen finder man til ens store overraskelse, et sæt der er samlet. Væsken er påfyldt, systemet er tætnet og er dermed lige til at montere. Aldrig har det været lettere, og selve monteringsdelen tager omkring en time. Kølehovederne er efter min overbevisning af god kvalitet; de er støbt i kobber og er nemme at montere. Radiatoren er udstyret med gummiophæng for at reducere støjen fra den i forvejen støjsvage blæser der sidder på den (~20db). Den tilsluttes ganske simpelt med et stik der sættes direkte på bundkortet. Selve pumpen, som ses øverst i venstre hjørne på ovenstående billede, er udstyret med gummifødder til at reducere rystelser i kabinettet, og tilsluttes ligeledes simpelt med et 12V molex stik. Pumpen er efter min mening meget smart lavet, da pumpe og reservoir er i et. Dvs. at man i selve vandtanken har indbygget en lille pumpe, og man sparer derved en del plads i forhold til andre systemer (som bl.a. Asetek Waterchill, hvor pumpe og reservoir er to forskellige dele).


Her ses pumpen/reservoiret. Bemærk gummifødderne, der modvirker at vibrationerne forplanter sig i ens kabinet.

KOMPATIBILITET
Systemet passer fra fødslen på Socket A og Socket 478, men man kan købe en universal clips, der udvider kompatibilitetslisten til Socket 754, 939, samt 775, hvis man er til Intel.


Universalclipsen, til montering på de mest gængse sockets, med tilhørende stykke isolering imellem.

TESTSYSTEM
Mit testsystem består af:
Abit Av8 3rd eye - socket 939
AMD Athlon64 3500+ (Winchester) @ 2244mhz (standardhastighed)
2x512MB Corsair twinX pc3200
Sparkle Geforce 6600GT (AGP)

Jeg tester sættet mod referenceløsningerne på cpu og grafikkort, samt imod de Zalman kølere, jeg har benyttet indtil nu.

Processortemperatur måles via Abit 3rd eye, og findes ved at køre 15 minutters HotCPU. Temperaturer på grafikkortet finder jeg på samme måde som i min oprindelige test af Zalman VF700-CU, nemlig ved at lade kortet køre loops i 3DMark03. Temperaturen på Northbridge finder jeg ved at stresse processoren med hotcpu, da man derved også belaster bundkortets Northbridge. Iøvrigt måler jeg temperaturer på processor og Northbridge med Abit's 3rd eye, så jeg kan måle temperaturen SAMTIDIG med testprogrammerne kører, og derved få en ret præcis måling fra en egentlig arbejdssituation.


Abit 3rd eye.

Dette kan jeg dog ikke gøre i testene af grafikkortet, dvs. at temperaturen er målt øjeblikket efter testen er slut - og temperaturen kan derfor være faldet et par grader, før jeg registrerer den egentlige temperatur.

Samtlige tests er i fundet ved en rumtemperatur på omkring 30 grader (Ja, jeg bor i en lille lejlighed, med solen direkte ind ad stuevinduet det meste af dagen). Alle tests af luftkølere er med 3 kabinetkølere monteret - en i front, en i bag samt en i sidevinduet.

Samtlige tests med vandkølingen er med kun 1 kabinetkøler monteret, nemlig den i front for at holde harddisken nede i temperatur.

MONTERING

Jeg starter med monteringen, som jeg så vidt muligt vil prøve at forklare i billeder og ord - og herefter håbe det er forståeligt for jer læsere. Bemærk at jeg ikke har taget billeder af monteringen på northbridge. Da jeg tog disse billeder sad den ikke på, da bøjlen der følger med ikke passer på mit bundkort. Jeg har i mellemtiden skaffet noget termisk lim at montere den med, og det fungerer upåklageligt.

Først har vi processoren der skal køles, og vi starter med monteringen af den nye bagplade:Det var dejlig simpelt, man monterer simpelthen ved brug af 2 gennemgående skruer. (Der er naturligvis isolering med.)

Herefter vender vi lige bundkortet og monterer kobberdelen på processoren:Selve kobberprofilen monteres med en plade identisk med den på bagsiden. Man sætter den øverste plade ovenpå, og spænder kobberet ned over processoren med 2 fingerskruer - det kan vel nærmest ikke blive nemmere.

Næste stop, grafikkortet, nok det absolut mest simple! Man "klemmer" simpelthen kobberet fast med noget der minder om en tøjklemme på steorider :-). Den kan være lidt svær at tyde på næste billede, men idéen er at vise den ting ved dette sæt jeg IKKE bryder mig om - klemmen på bagsiden af grafikkortet. Nedenstående ses forsiden af grafikkortet - desværre et utydeligt billede:Man kan se klemmen, som spændes fast på kanten af grafikkortet i en passende afstand til kernen. Herefter spænder man en lille skrue der får klemmen til at "klemme" sammen, så kobberprofilen presses ned over kernen på mit 6600 GT. Problemet ligger i mine øjne på bagsiden af denne klemme, da denne er af metal - og kommer uhyggeligt tæt på komponenter på bagsiden af mit grafikkort - her mener jeg nærmest millimeter fra, ikke specielt betryggende. Men nuvel, det fungerer! Et billede af bagsiden skal I dog ikke snydes for:TESTRESULTATER

Efter endt montering, skal vi i gang med den mere spændende del af artiklen, nemlig testen af produktet. Jeg starter med at oplyse temperaturer fra referencekølingen som består af:

1 stk standard Athlon 64 heatsink med tilhørende blæser.
1 stk standard Sparkle Geforce 6600GT køler.

Samt en aluminiumsprofil med køleribber der som standard er monteret på mit Abit Av8 bundkort.


Referencekølingen skiftede jeg dog imidlertid ud med noget bedre blæserkøling, bestående af:

Zalman CNPS7000B-CU processorblæser.
Zalman VF700-CU som jeg tidligere har skrevet artikel om her på sitet.

Og samme aluminiumsprofil på chipsettet, dog med lidt ekstra luft omkring grundet processorkølerens noget bedre airflow.

Vi starter med de temperaturer jeg opnåede med referencekølingen:Med hensyn til referencekølingen er resultaterne acceptable nok. Dvs. ingen af temperaturerne er direkte kritiske, og en PC vil uden problemer kunne fungere med disse temperaturer. Dog støjer disse kølere en hel del, og står computeren f.eks. i en opholdsstue kan støjniveauet hurtigt blive generende, især min bedre halvdel har sarte ører og husker tydeligt da jeg benyttede med disse kølere :-).

Referencekølingen blev jeg hurtigt træt af, og der skulle andre boller på suppen. Et par uger og 500 kr senere, tog resultaterne sig dermed således ud:Som det ses faldt alle temperaturerne, processor og grafikkort faldt markant mens Northbridgen faldt et par grader. Ved belastning ser vi et fald på 10 grader på processoren, 13 grader på grafikkortet, og 3 grader på Northbridgen. Fine resultater, der harmonerer med et meget mere udholdeligt støjniveau. Har man ikke mod på at lege med væskekøling, er denne løsning helt klart at anbefale.

Slut med luftkøling, så er det tid til at se om Coolriver kan hamle op med Zalman's løsninger:En ting man bemærker er at idle temperaturerne på processor og grafikkort faktisk er en smule højere end Zalman luftkøling. Northbridgen derimod, lader til at nyde godt af vandkølingen, og er henholdsvis 9 og 8 grader køligere end zalmankølingen. Bemærk at jeg her har pillet 2 ud af 3 kabinetkølere ud, og kører hermed kun med 120mm blæseren på radiatoren og en 120mm blæser monteret ved min harddisk. Begge kører det laveste mulige omdrejningstal. Resultaterne ved belastning begynder at skinne mere igennem, og harmonerer denne gang med et næsten 100 % stille system. Dette er faktisk en af de første gange, jeg har bemærket støjen fra min harddisk, som ellers er en ret støjsvag Seagate Barracuda 120gb. Efter at have kørt med vandkøling et par uger, har jeg grebet mig selv i flere gang at skulle ned under bordet og kigge om blæserne nu også kører af ren nervøsitet over om mit system nu også bliver kølet - En dejlig fornemmelse, når først man lige har vænnet sig til den :-).

Efter at være blevet lidt mere fortrolig med systemets ydeevne bliver jeg lidt mere modig, og beslutter mig for at overclocke mit system en smule og endnu engang tjekke temperaturerne. Jeg clocker cpu til 2,45 ghz, grafikkort til 560/1100mhz (samme som min test af Zalman VF700-CU) og prøver endnu engang at finde frem til et par temperaturer:Her er jeg ved at være rigtig glad for sættet, mit system er stort set lydløst, overclocket - og samtidigt køligt! I forhold til referencekølingen kører samtlige dele overclocket - men både mere stille, og køligere! Det formår oven i købet at slå Zalman luftkølingen på alle punkter. Ikke ligefrem noget man er vant til, men så sandelig noget man hurtigt kan vænne sig til. :-)

KONKLUSION OG AFSLUTTENDE KOMMENTARER

For at runde af på denne artikel vil jeg, endnu engang forsøge at finde et par plusser og minusser ved dette stykke hardware. Vi starter ved det positive:

PLUS:
- Utroligt nem og hurtig montering, selv for en begynder som undertegnede. Den manual jeg fik med var UDELUKKENDE på tysk, men rent faktisk fik jeg den aldrig brugt - det hele gav nærmest sig selv.
- Rimeligt pæne resultater ved både idle og fuld load.
- Støjsvag køleløsning!
- Fylder ikke meget i kabinettet, og er man opfindsom skulle det passe i de fleste gængse kabinetter.
- Pumpen. Det bliver næppe lettere at udskifte vandet (eller fylde UV additiver i vandet) når både pumpe og reservoir er samlet i en kasse. ÉN skrue og man er klar.
- Prisen! (798 ,- i skrivende stund)

MINUS:
- Manualen.
- Den klemme der bruges til at montere kølehovedet på grafikkortet virker ret primitiv. Jeg havde foretrukket en løsning med skruer og en bagplade. Derudover var jeg lidt nervøs for om klemmen kom ind at røre komponenterne på bagsiden af kortet, men det er intet en smule krympeflex ikke kan ordne :-).


Alt i alt har arbejdet med dette sæt så absolut været en positiv oplevelse, og jeg er meget tilfreds med de opnåede resultater. Som det sikkert fremgår af artiklen kan jeg næppe komme i tanke om et bedre sæt for begyndere, der ikke helt ved, hvor de skal starte med væskekøling. Produktet er ganske enkelt "idiotsikkert", og gør man sig lidt umage med monteringen, er der ikke meget der kan gå galt. Produktet koster i skrivende stund kr. 798 - (kr. 878, inklusive clipsen til bedre processorunderstøttelse). En meget favorabel pris i forhold til andre populære sæt, som eksempelvis Asetek Waterchill der koster op imod kr. 1900 rundt omkring i butikkerne.

Jeg købte Coolriver hos Morgen.dk, men sættet findes også på edbpriser.dk.

Endnu engang vil jeg afslutte min test med et lille stemningsbillede, der viser min pc på sin trofaste plads under bordet - med påmonteret Coolriver sæt.Tak for jeres tid :-).

- Rasmus, alias kQleskabsindianer.

Til dem der gerne vil læse flere anmeldelser af ovenstående produkt, henviser vi til følgende sites: OCTools (engelsk), TweakUp.dk og Hardware-test.dk.


Kommentarer
Skriv kommentar

Kimi Räikkonen - ( #200507210113 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 01:13
Godt at se, at der sker noget herinde.

Men jeg kan kun se et par af billederne?

GWiZ - ( #200507210116 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 01:16
Jeg retter, jeg retter. :-)

Mandak - ( #200507210207 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 02:07
Indianer:

Ikke nok med at du har givet os godt læse stof, fine billeder, du har også fået "ro" i hjemmet.
Cool :-)

Man...

luke - ( #200507210329 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 03:29
Meget hyggeligt.

Jeg skal helt sikkert have monteret et vandkølings sæt i min næste computer. Jeg har efterhånden brugt mere end 800 kr på forskellige cpu luftkølere, men det er bare stadig ikke godt nok.

kQleskabsindianer - ( #200507210441 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 04:41
Hovsa, jeg syntes en lille fejl har sneget sig ind :/ (min fejl) Med hensyn til temperaturer på GPU - Med påmonteret coolriver, samt overclocket - har jeg fået skrevet 64 grader - hvilket er en fejl. Jeg syntes nok det så underligt ud at temperaturen på CPU skulle falde af at blive overclocket :)

Anyway, jeg har lige dobbeltjekket, og ifølge min probe skulle der gerne stå 69 grader ved GPU i sidste diagram. Undskylder fejlen... Gwiz, gider du rette lidt mere? :)

# Mandak
Jeg takker for ordene:)

Mick - ( #200507211249 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 12:49
Det lyder som om det er lige så stille som mit luftkølede system (jeg kan dog kun høre mine diske når de stepper *G*).

Mio - ( #200507211346 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 13:46
Hvor lavt ligger dB på denne vandkølingen?

kQleskabsindianer - ( #200507211355 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 13:55
# Mio
Det står beskrevet i testen. Den eneste støjende del i sættet er 120mm blæseren på radiatoren - som støjer omkring 20dB (ifølge producenten)

Pumpen er "silent" og man hører den ikke før man sætter øret HELT ned til den.

Mio - ( #200507211527 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 15:27
Nice, kunne være man skulle udskifte sit lydstøje sys ud med det her :D

men så ryger køleren vel også på GFX, og PSU?

Men passer den til P4?

GWiZ - ( #200507211620 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 16:20
Mio: Sættet udskifter ikke PSU-køleren, kun Northbridge (chippen på bundkortet), CPU og GPU (GFX, grafikkort).

kQ: Jeg retter igen. :)

kQleskabsindianer - ( #200507211821 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 18:21
# Gwiz
Thx :)

Kristian E - ( #200507211835 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 18:35
At linke til tweakup.dk er en forbrydelse i sig selv; men jeg mener aldrig, at artiklen skulle være accepteret!

Surtopstød #7 af Kristian E:

Hardwaretidende var interesseret i PC-Spil. Fra EDB-tidendes "Om os": "Gennemgang af hardware er altid rettet mod at sikre bedst mulig oplevelse af 3D-spil"
Hvis artiklen skulle give mening i den henseende, skulle vandkølingen sættes op mod en ordentlig luftkøler. Man vil sandsynligvis konkludere:

1. Man vinder 10-15C ved vandkøling.
2. Temperaturforskellen giver max 1% ekstra ydelse i spil (overclockning)
3. Vandkøling er meget dyrere, besværligere og lidt farligere end luftkøling.
4. Garantien på grafikkort og bundkort bortfalder ved afmonteringen af kølerene, og det er ulovligt at sætte dem på igen, hvis uheldet skulle være ude.

Når man så har skrevet artiklen og konkluderet, at det testede produkt _ikke er interessant_ i forhold til 3D-spil, så sender man den ind til tweakup.dk, og ikke til EDB-tidende. HardwareTidende var jo netop karrakteristisk ved kun at belyse det interessante.
Selvom mange andre sider gik i selvsving over ligegyldige nyheder, fik nyheden højest en lille notits (i form af en kommentar til en tidligere artikel) på hardwaretidende - måske fordi hardwaretidende (lige som EDB-tidende) var en ukommerciel side.

Det sidste billede:
Modsat skribenten havde Rune smag, han forstod, hvad der var vigtigt og lod sig ikke påvirke af billige marketingstricks som heatsinks til RAM, farvede printplader eller neon!

Kommer næste artikel til at handle om case-mods, Blue-ray eller terrorister?

kQleskabsindianer - ( #200507211858 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 18:58
Kristian E

Mht sidste billede:
Tror du jeg gider pille det hele ud af kabinettet for at tilfredsstille din monotone tankegang mht kabinet belysning??? Næeh, ffs jeg er træt af dig.

" Hvis artiklen skulle give mening i den henseende, skulle vandkølingen sættes op mod en ordentlig luftkøler."

- Du betragter ikke Zalman luftkølere som ordentlige?

" Når man så har skrevet artiklen og konkluderet, at det testede produkt _ikke er interessant_ i forhold til 3D-spil, så sender man den ind til tweakup.dk, og ikke til EDB-tidende. HardwareTidende var jo netop karrakteristisk ved kun at belyse det interessante. "

- At overclocke er ikke interessant ved spilafvikling? Specielt ikke når vandet tillader højere overclocks.. nej slet ikke.

Mht næste artikel, bliver det fra min side en spilanmeldelse.

Jeg glæder mig til mere af din kritik.

kQleskabsindianer - ( #200507211942 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 19:42
SAmt:

1. Man vinder 10-15C ved vandkøling.
-Korrekt.

2. Temperaturforskellen giver max 1% ekstra ydelse i spil (overclockning)
- Har lige været ved at teste lidt i cs:s stress testen, som steg fra 134 fps (ref clocks) til 151 overclocket. Mig bekendt giver det 12% - og underligt nok lader den tendens til at fortsætte igennem mine øvrige timedemos fra diverse spil (7-13% i timedemos fra doom3, GTA:SA, Far cry, Unreal2)

3. Vandkøling er meget dyrere, besværligere og lidt farligere end luftkøling.
- Well.
MHT luftkøling kostede min tidligere løsning op imod 600kr (zalman på cpu/gpu - 3 stk kabinetkølere. Dvs, du har ret - vandkølingen er dyrere - men - samtidigt bedre og mere lydsvagt hvilket i mine øjne gør den løsning merprisen værd.

4. Garantien på grafikkort og bundkort bortfalder ved afmonteringen af kølerene, og det er ulovligt at sætte dem på igen, hvis uheldet skulle være ude.
-True, ja det er ulovligt. Spørgsmålet er så om det kan betale sig at løbe den risiko? Din mening om det er for mig ret uinteressant, og om du tør løbe den risiko er urelevant for artiklen.

Mht. smag er alle mennesker forskellige. Jeg mener dermed ikke at kabinetbelysning har noget med smag at gøre, nok nærmere interesse. Her ligger min interesse i lidt modding, at du har svært ved at acceptere det faktum kan da umuligt være mit problem?! At DIN interesse er at have ondt bagi blander jeg mig heller ikke i.

Simpelt nok, kan man hurtigt komme til at føle at ens arbejde er lidt spildt over sådanne kommentarer - og spørgsmålet er om man gider gøre sig det besvær næste gang man handler ind.

Kristian E - ( #200507212059 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 20:59
Det faglige:
Jeg er udemærket klar over. at overclockning resulterer i mere end 1% merydelse; det jeg siger er, at et vandkølet overclocket system ikke yder mere end 1% mere end et tilsvarende overclocket luftkølet system... Derfor er hele artiklen uinteressant, idet den ikke opfylder: "Gennemgang af hardware er altid rettet mod at sikre bedst mulig oplevelse af 3D-spil"!

Jeg bør helt klart være mere faglig og afholde mig fra det, der kan ligne personlige angreb. Runes evner og personlighed var bare en stor del af HardwareTidende, og det er den ånd, som jeg forsøger at holde i live.
Jeg må jo nok bare indse, at dyrkelsen af blåprintplader, neon og andet fæ-guld er kommet for at blive. Personlige angreb styrker i hvert fald ikke HardwareTidendes gamle værdier.

Carsten - ( #200507212109 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 21:09
I stedet for sure opstød syndes jeg da Kristian E burde være glad for at nogle mennesker gider lavet et stykke arbejde som kan være interresant for os andre og nu da artiklen er lavet burde du klappe i dine små f... hænder :)

Hvis artiklen ikke fænger lad være med at læs den ;)

Jeg syndes et lav støj hænger sammen med en god spil oplevelse og har efter hånden brugt mange penge på papst blæsere og zalmankølere.

Men næste gang når jeg skifter comp bliver det vandkøling med mindre noget bedre dukker op. Har det ikke så godt med el og vand i min comp.

Tak for en god artikle.
Carsten - ( #200507212111 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 21:11
mangler stadig mulighed for at kunne redigere i ens indlæg når man ikke kan finde sin staveplade !!!

Steffan - ( #200507212115 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 21:15
Tak for endnu en god artikel, godt skrevet!

Jeg mener at artiklen er yderst interresant for brugere der vælger væskekøling frem for luftkøling, eller som overvejer at skifte. Artiklen ville være meget være interresant hvis der var testet mod andet væskekøling sæt. Ved godt at dette sæt er købt for egne penge, og køb af et andet væskekøling sæt til sammenligning ville være overkill mht pris.

Er enig med Kristian E at artiklen ikke er interresant i forhold til oplevelsen af 3D spil, men Edb-Tidende er ikke kun interreseret i at fremme oplevelsen af 3D spil.

Mht. sidste billede er jeg ganske enig med Kristian E, billedet har overhovedet intet med artiklen at gøre, og har ingen ting at gøre med kvaliteten af hardware i computeren. Casemod er en etisk ting og er fint, men på Edb-Tidende er vi ikke interreseret i casemod af nogen art.

Steffan - ( #200507212119 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 21:19
PS: Ja vores om os sektion er piv stjålet fra HardwareTidende og der er flere ting der ikke har noget som helst at gøre med Edb-Tidende. Dette vil blive rettet.

Steffan - ( #200507212121 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 21:21
På den anden side beviser artiklen at dette væskekøling sæt ikke er værd at købe, med henblik på forbedret oplevelse af 3D spil, hvis man sidder med Zalman kølere.

"learn whats right from wrong" er der vidst noget der hedder (:

Gusse - ( #200507212148 )
Skrevet 21-07-2005 Kl. 21:48
God artikel...

Jamen undskyld der nogle af os der kan lide neon og guld kristian ?

Fin side btw :)

Gusse

Petter1979 - ( #200507220036 )
Skrevet 22-07-2005 Kl. 00:36
Synes det er en rigtig god test, overvejer at købe det vandkølings sæt nu.

x1-6-00-0c-6e-26-66-39.k490.we - ( #200507220039 )
Skrevet 22-07-2005 Kl. 00:39
kQleskabsindianer
I hvilken butik har du købt det sæt?

Det sæt der er på edbpriser er med grønne slanger

kQleskabsindianer - ( #200507220235 )
Skrevet 22-07-2005 Kl. 02:35
Som det fremgår af artiklen har jeg handlet ind hos www.morgen.dk

Mht slangerne er de gennemsigtige, og det er væsken der er blå efter at have rodet lidt med additiver og anti-alge væske. - burde også fremgå af første billede.

Mandak - ( #200507220321 )
Skrevet 22-07-2005 Kl. 03:21
Indianer:

Lige en lille sprog ting, normalt brokker jeg mig ikke. Men det hedder ikke "handlet ind", det er en sprog spasser ting der sniger sig rundt i de danske munde. Det hedder "Som det fremgår af artiklen har jeg handlet hos".

Man...

PS. RETNINGSLINIER

1. En artikel kan være hardwareorienteret - dvs. specielt rettet mod at bygge bedste og hurtigste PC til computerspil. http://www.edb-tidende.dk/omos.php
1 % er det ikke hurtigere?
Low noise, er det ikke et fokus område på ET?
Er super game comps som er ultra OC'ed med kompressor køling (langt under nul grader celsius) uden risiko?

PPS. stev, er det dig der nu hedder Steffan?

Nicki (GWiZ) - ( #200507220842 )
Skrevet 22-07-2005 Kl. 08:42
Jeg har et par ting at tilknytte denne artikel.

Først, artiklen er skrevet som freelance - dette betyder at artiklen ikke nødvendigvis følger "reglerne" angivet i "om os" lige så meget som en artikel skrevet af en af de faste skribenter. Artiklen er dog blevet gennemlæst, og rettet af en os (og visse ting er evt. blevet tilføjet, i dette tilfælde bl.a. de tre links i bunden), og derfor har vi godkendt artiklen til at have højt nok niveau til at blive udgivet på vores side.


Fra "Om os":
"Vi skriver som hovedregel ikke om enkeltstående produkt-tests, men skulle et produkt være specielt bemærkelsesværdigt, bliver det naturligvis bemærket.
"

Produktet er bemærkelsesværdigt - væskekøling til acceptabel pris. Derfor er artiklen blevet godkendt her.

Kristian E:
"Det sidste billede:
Modsat skribenten havde Rune smag, han forstod, hvad der var vigtigt og lod sig ikke påvirke af billige marketingstricks som heatsinks til RAM, farvede printplader eller neon!
Kommer næste artikel til at handle om case-mods, Blue-ray eller terrorister?"

Undskyld mig, hr. Helligere-end-du, men kunne du eventuelt læse hvad der står lige over billedet; "(...) stemningsbillede (...)". Har det virkelig nogen effekt, at kQleskabsindianer viser et billede af sit casemoddede kabinet, med farvede printplader (som de iøvrigt alle er), neon og RAM-heatsinks!?

Vi er ganske åbne for konstruktiv kritik, men det du laver der, er jo direkte kuldsejling.

Steffan: Nej, "Om os" er såmen ikke "piv-stjålet fra hardwaretidende. Den er skrevet af undertegnede, selvfølgelig med indflydelse fra hwt's udmærkede eksempel. Du har måske ret i at den skal revurderes dog, men det må vi overveje på et senere tidspunkt - når edb-tidende.dk v3 udkommer måske? :-)

Super Hardcore Overlockeren - ( #200507220916 )
Skrevet 22-07-2005 Kl. 09:16
*********************VIGTIGT***********************

Jeg købte et coolriver sæt for halvandet års tid siden og har rigtigt mange erfaringer med sættet.

1. Den gamle udgave har en plastik Northbridge cooler der sjovt nok går i stykker efter lidt tid - lækage.... Det er åbenbart blevet erstattet med kobber i den nye udgave. Send sættet retur hvis i får en med plastik køler.

2. Du kan ikke overclocke mere med dette sæt i forhold til en god blæser. Den larmer dog meget mindre. I princippet kunne man fjerne 120mm blæseren og ikke opleve den store temperatur ændring.

3. Der står at den bruger noget silikone pjat i stedet for vand - det smadre dit bundkort alligevel hvis der går hul i lortet.

4. Til mod folket. Klip slangen over et sted og tilføj en ekstra vandtank. Jeg brugte selv en Bodum krukke indtil den eksploderet (træ låget udvidet sig...). Nu bruger jeg en krukke fra Alessi - den er sej og mode rigtig! I vil opleve et fald "under load" på cirka 10 grader da manglen på vand i systemet er coolrivers største problem. Igen vil i ikke kunne overclocke mere...

5. Mit system er fuld med alskens alger og andre dyr. Det er fedt at det dur!


*********************VIGTIGT***********************


mit system: 3.6 Ghz 533 P4 med 2.5 GB ram og kun passivt kølet (bruger strømforsyningen uden blæser og har fjernet blæser fra coolriver sættet).

Mick - ( #200507220933 )
Skrevet 22-07-2005 Kl. 09:33
Man kan komme rigtig langt med luftkøling hvis man blot tænker sig om. Jeg har rodet med H2O-køling før, men ville denne gang prøve hvor stille jeg kunne lave PC'en bare med luft.

Kabinettet er fra Accoustic Case (med tilskårne tykke dæmpningsmåtter), PSU er en ultra noise 510W, grafikkort X800XL HIS (siger ca. ingenting inden bag måtterne).

Foruden PSU'en (som har een 120 mm cooler) sidder der kun een 120 mm (uhørlig!) udsugnings-cooler bagi.

Det eneste jeg kan høre er når mine 2 Raptors - trods gummibøsningerne (standard i dette kabinet) kan man høre når stepmotorene ;o) - men det er til at leve med. Når jeg får skiftet dem ud til fordel for min meget stille 200 GB Samsung så vil flertallet slet ikke opdage at maskinen er tændt trods det at de står klods op af dem.

Vandkøling er IKKE nødvendigt for en god spiloplevelse. Det er derimod baggrundsstøj - uanset hvordan den så opstår.

Det er måske nemmere for dem der vil have en hurtig løsning - at indkøbe et H2O-sæt. Men det kan altså gøres uden - også uden at det siger ret meget!

Typiske temperaturer for mit system: CPU < 60 grader, GPU < 75 grader, mainboard < 40 grader, diske < 40 grader. Det kan man ikke klage over - og så er det stille (ahhh!!!).

Super Hardcore Overlockeren - ( #200507220937 )
Skrevet 22-07-2005 Kl. 09:37
ja raptors larmer og jeg tror mine er nok over 90 grader under load.

Mick - ( #200507220937 )
Skrevet 22-07-2005 Kl. 09:37
Rettelse: "..kan man høre dem NÅR stepmotorene ARBEJDE..."

Forøvrigt mener jeg at man burde anvende ideen med heatpipes MEGET mere end man gør. Da Intel designede BTX-standarden burde de have udført designet således at CPU, GPU og PSU kunne køles passivt via vinklede heatpipes (forbundet til radiatorer udenpå kabinettet - eller via selve kabinet-siderne).

Zalman har allerede set lyset. Men de vil have kr. 7500.- for deres (flotte) udgave af sådant et gennemtænkt kabinet. Selv den medfølgende (tyste) PSU på 400W PSU og de 25 KG aluminium kan ikke forsvare DEN pris!

Det kan naturligvis laves væsentligt billigere (man savner lidt konkurrence på dette punkt).

Mick - ( #200507221144 )
Skrevet 22-07-2005 Kl. 11:44
*90* grader? Du skal helst ikke over 45 grader! Har du checket med DTemp (viser intern temp. sensor i nyere diske)?

kQleskabsindianer - ( #200507222213 )
Skrevet 22-07-2005 Kl. 22:13
# Super Hardcore Overclockeren

Det kunne ikke tænkes du er hæmmet af det gamle sæt??

"CoolRiver er ikke ny på markedet, de er faktisk nogle af de første som kom med netop en komplet løsning med vand i slangerne når man pakker det ud af kassen, men det var meget klodset i sin opbygning så det er blevet opgraderet."

Mht dit forslag af en ekstra tank har jeg besluttet mig for at prøve det. Jeg har bestilt en kvadratmetet plexi at lave en tank af - og skal nok vende tilbage med opdaterede temperaturer i tilfælde af det har større betydning.

Anders - ( #200507241111 )
Skrevet 24-07-2005 Kl. 11:11
Jeg ville bare lige rose kQleskabsindianer for en god artikel og for at tage sig tid til dette. Jeg har selv prøvet vandkøling 1 gang, og der var desværre ikke plads i mit nye kabinet til dette + jeg ikke var så god til at vedligeholde det. Jeg mener kobber kørehovederne blev koroneret mener jeg man kalder det, og ja i sidste andet vandet beskidt. Det var så et Asetek Waterchill hed det vist. Dejligt dansk produkt.

Siden da har jeg faktsk ikket efter et nyt og måske nok mere kompakt vandkølings kit som vil passe i mit TT Shark III kabinet. Ved godt at TT selv laver kits, men det skal ikke bare erstatte luftkølingen 1:1 og være nogenlunde støjsvagt, og måske ja enten koste mere eller bare være noget bras.

Derfor sætter jeg stor pris på der er nogen der bruger tid, penge og energi på at finde de gode vandkølings kit derude. Eventuelt også "tune" systemet lidt med et guldbelagt CPU vandkøle hoved?? hehe. Mener jeg engang så et guldbelagt vandkølehoved på en dansk webshop. :)
Men det kommer jo nok det med at tune et vandkølings sæt når flere får disse sæt / samler selv og får mere erfaring.

Så tak til kQleskabsindianer. :)

Mandak - ( #200507241327 )
Skrevet 24-07-2005 Kl. 13:27
Ang. vand køling, så er Asetek lige kommet med dette system:
http://www.overclockers.com/articles1244/

Man...

SKO - ( #200507252250 )
Skrevet 25-07-2005 Kl. 22:50
Åhh haaa, det er sgu svært det der med at drive et forum hvor mange af de eksisterende læsere sammenholder tidligere tiders sites med en afløser, eller en arvtager.
Først, Køleskabsindianer jeg synes det er en god artikel og jeg overvejer allerede nu om det er noget jeg skal prøve at lege lidt med.

Derudover er jeg faktisk enig med Kristian E i relation til at artiklen ikke er direkte 3D-spil eller hardware-gaming relateret. Det gør den hverken til en uinteressant eller dårlig artikel - for mig.

Kristian E giver udtryk for at han savner den 'finesmækker' (beklager havde aldrig fornøjelsen af tysk undervisning) attitude der var over det som HT lavede og hvad de lagde vægt på. HT formåede at få det hele til at dreje sig om dette og derved begrænsede de også tilførelsen af ’ligegyldig’ information. Det er fedt at være en del af noget der har sin egen stil, der er specifikt og sågar er lettere snobbet og hoven i hvad det gider beskæftige sig med/ finder relevant.

Sitet her er for så vidt godt til mit behov, men HT havde noget glamourøst og urealistisk over sig og en indskræket holdning til hvad der blev anmeldt. Dengang tænkte jeg ofte, at det var for voldsomt hvad de gutter forventede man burde bruge af penge. I dag ser jeg anderledes på det. Præcis som når voksne drenge køber bilblade om Lamborghini og Ferrari. For hvad angår 99 % af læsernes vedkommende er det helt urealistisk at de nogen sinde skulle få råd til de biler, men det er drømmen om selv samme der gør at man køber bladet. Sådan var det også for mig når der blev anmeldt 21" Sony skærme(det var dengang, i dag er det noget andet).

Også når det kom til de tråde der efterfulgte en endt artikel. Her blev der fjernet useriøse kommentarer og evtuelle overflødige kommentare, altså der blev modereret på relevant diskussion og ikke. Jeg har da heller ikke lagt skjul på at jeg synes at Stev har været for aktiv med for lidt indhold, og at Gwiz måske til tider bruger for megen plads på personlige kommentarer.

@ Kristian E
Jeg er for så vidt dine holdninger angår, ret enig med dig i de ting du nævner, men du og jeg må også lære at respektere at GWiZ, stev og Nemion - (jeg fortrækker lige som du også Nicki, Steffan og Gedion, da jeg mener at skribenter og ejere fremstår mere seriøse med almindelige navne, men må også erkende, at med SKO så er jeg ikke selv for god) – at de kører deres egen side med dét indhold som De nu finder interessant.
Jeg er meget ked anvender en så negativ tone, for derved opnår du ikke dit/ vores mål, tværtimod. At være kritisk er én ting, at være negativ er noget helt andet. Du er da heldigvis også mand nok til at du kan være selvkritisk. Det er dejligt.

HT formåede netop at holde det kritisk, både i artikler OG i trådene. Her føler jeg også at ET ikke er flittige nok ved slette-tasten. Der er for mange ligegyldige kommentarer i trådende og for meget personligt fnidderfnadder i artiklerne. Men det er én persons holdning.

@ Nicki, Steffan og Gedion
Det er jo desværre ikke første gang at vi har en principiel diskussion om hvad der er relevant for ET og hvad der er det rigtige niveau. Denne diskussion er unik for jer, fordi I har turdet påtage jer den store opgave det er/var at løfte en læserskare af høj karat, videre fra et site til et nyt. Jeg synes I gør et stort stykke arbejde og kan samtidig se at det bliver bedre og bedre måned for måned. Dét er rigtig godt! Nu er I så efterhånden ved af have fået indholdet på plads sammen med formen, hvorfor jeg også vil mene det er ved at være på tide I får lavet jeres egen profil. Hvor I bør distancere jer mere fra HT, da ET ikke er det samme som HT. Forskellige mennesker, forskellige sites. Sådan er det, og der mener jeg også at den ’Om os’ sektion I benytter jer af, rammer forbi målet. Få rettet det sidste til så I træder ud af skyggen af HT. Jeg skal nok blive ved med at vende tilbage og læse alle de spændende ting der kommer.

Mvh Simon Kaastrup-Olsen aka SKO

kQleskabsindianer - ( #200507260154 )
Skrevet 26-07-2005 Kl. 01:54
# Super Hardcore Overclockeren
Hold da op, en ekstra vandtank hjalp gevaldigt!! Fik lige fat i sådan en fætter her:http://www.overclock.co.uk/customer/product.php?productid=17130

Og monteret den imellem GPU og NB kølehovederne.. Kører standard speed over hele linien, og har kørt et par loops i 3dmark03/hotcpu.

Ligger lige nu og svæver på 52* idle på GPU og 32* idle på cpu. Højeste temp på grafikkort ifølge Rivatuner hardware monitor er 59* på GPU, og højeste temperatur på CPU ifølge Abit 3rdeye 38*. Blot ved at hælde ekstra 450ml vand i systemet. nice

Kristian E - ( #200507261858 )
Skrevet 26-07-2005 Kl. 18:58
SKO, jeg er bare bange for, at en eventuel omskrivning af "Om-os"-sektion vil åbne for en glidebane. Hvis man ikke passer på, kan man ikke se forskel på EDB-Tidende og tweak.dk/hol.dk om et år!

SKO - ( #200507262336 )
Skrevet 26-07-2005 Kl. 23:36
Det er jeg så desværre også enig med dig i, at det kan være en udfordring for dette site at adskille sig fra de andre med en profil der er mere rettet mod "pris kontra ydelse" aspektet. Da dette segmentet blandt hardware sites forholdsvis er dækket. Dog vil jeg sige at selve formen med mindre udbud af artikler, folkene der bakker artiklerne op i trådene og dét at der ingen reklamer er, gør at her er langt at fortrække. Men jeg synes det er godt der er en åben dialog, forsåvidt at der er nogen der følger den og fatter interesse for den. Men om end ikke andet så er det nok en god ide at få den omskrevet for at undgå principielle diskussioner om hvorvidt at 'Om-os' er passende for det indhold der bliver præsenteret.

Men Kristian, kunne det være du evt. ville lave en artikel eller to? Jeg har desværre ikke evnerne dertil, men vil helt sikkert gerne læse noget igennem eller give mit besyv med, i dét henseende. Bare skriv jeg er super klar på at lave et eller andet. Så må vi se om 'vi' kan gøre det på en anden måde.

simkaa-snabel-a-gmail-punktum-com

All the best,
SKO

blaQen - ( #200507270032 )
Skrevet 27-07-2005 Kl. 00:32
Kristian E har allerede lavet et her:
http://edb-tidende.dk/article.php?id=5
Men der var vist nogle problemer imellem ham og ledelsen som kort blev nævnt i kommentarene(utilgængelig i øjeblikket) så han laver vist ikke flere. Bare husk når han skriver "vi" eller "vores" i artiklen så udskift det med "jeg" eller "min" ^-^;

Kristian E - ( #200507282120 )
Skrevet 28-07-2005 Kl. 21:20
Problemet er, at 'ledelsen" og jeg ikke er enige om formålet med EDB-Tidende.

Jeg mener, at man skal tilstræbe en nøjagtig kopi af Hardware-Tidende.
Under henvisning til forskellene mellem EDB-tidende og Hardware-Tidende siger 'ledelsen', at man aldrig kan få en perfekt kopi, hvorfor man lige så godt kan give helt op.

Måske har 'ledelsen' aldrig syntes om EDB-Tidendes grundlæggende værdier? Det tyder accepten af ovenstående artikel i hvert fald på; men så synes jeg bare ikke, at man kan tillade sig at overtage det momentum, som Hardware-Tidende havde ved at kalde siden EDB-Tidende og kopiere "Om os"-sektionen!

blaQen - ( #200507282350 )
Skrevet 28-07-2005 Kl. 23:50
Er der noget i vejen med mit ordvalg? Ledelsen, ejerene, de hovedansvarlige, administratorerne OSV din båd, min båd, byg en anden eller lev med det.

Bare så du ved det, der er mange som opfatter temperatur og støj som vigtig når det gælder spiloplevelse. Du kan ikke bare bestemme at denne artikel skal fjernes fordi du finder den uinteressant, det er respektløst af dig at mase dine holdninger på andre på den måde. Desuden havde Hardwaretidende også artikler hvor støj og temperatur direkte var hovedfokus.


MHT "Surtopstød #7 af Kristian E"
1. Du har måske ligefrem noget imod temperatur reduktion på 10-15 grader?
2. og 3. Der modsiger du dig selv i tidligere artikler. Var det ikke dig som engang påstod at ET udelukkende var for "high end folk" som ville ofre deres indvolde for et par ekstra fps? Det føles mærkeligt at se dig som prisbevidst.
4. Der er intet ulovligt i at udskifte noget man ejer.
Oo hvad er der i vejen med Bu-ray? Hardwaretidende havde også en artikel om DVD...


MHT "kopi af Hardware-Tidende"
Efter at have læst din artikel tvivler jeg stærkt på at du selv kan lave en nøjagtigere Hardwaretidende end ET. Grammatikfejl her og der, tsk tsk.
"Det er vores fornemmelse, at læserne på hardwaretidende aldrig interesserede sig specielt for resultaterne fra den enkelte testside"
DIN personlige fornemmelse. Efter hvad jeg kan læse og huske har hverken stev, Daniel(hvem han end er, lol), GWiZ eller Rune samme fornemmelse som dig.


Jeg synes helt ærligt det er synd for Rune og de andre at de skal finde sig i at folk som dig tager deres Hardwaretidende som gidsel og leger "expert" i "hvad de var og stod for" for at stille dem op som støttemur for dine personlige holdninger og meninger.

blaQen - ( #200507290919 )
Skrevet 29-07-2005 Kl. 09:19
Hmmm, jeg må indrømme at jeg efter genlæsning af ovenstående kommentar får nogle deja vu agtige fornemmelser. Det er måske muligt at jeg tidligere har kommenteret dette, jeg kan bare ikke huske hvor.
Eller måske har jeg ubevidst kopieret en anden persons kommentar? I så fald må i da gerne udpege det og jeg beklager, men så er vi da i det mindste enige.
Eller også er det fordi jeg har holdt det inde for mig selv i et godt stykke tid?
Nå skidt med det, jeg glemte helt at give ros til kjoleskausindianeren. Tak for artiklen :P

Kristian E - ( #200507292337 )
Skrevet 29-07-2005 Kl. 23:37
Rune beskæftigede sig kun med luftkølingen, da de andre teknikker indebærer, at man mister garantien. Dette aspekt af vandkøling er slet ikke nævnt i artiklen. Hver gang folk foreslog alternativer køleløsninger til grafikkort, påpegede Rune dette, så jeg vil mene, at det er en klar afvigelse fra Hardware-Tidende.

blaQen, jeg fortryder: "Det er vores fornemmelse, at læserne på hardwaretidende aldrig interesserede sig specielt for resultaterne fra den enkelte testside". Jeg har ikke forsvaret standpunktet i kommentarerne grundet de gode argumenter.
Det samme kan ikke siges om Køleskabsindianeren i denne artikel, og det er der forskellen ligger!
Jeg forsøger at kopiere Hardware-Tidende. Når det mislykkes, accepterer jeg fejlen.

Selv på Hardware-Tidende var køling dog noget sekundært i forhold til ydelse. Men når man nu alligevel skulle vælge en luftkøler, når man købte nyt system, kunne man lige så godt lave en artikel om det valg - sådan opfattede jeg i hvert fald de artikler.


kQleskabsindianer - ( #200507292345 )
Skrevet 29-07-2005 Kl. 23:45
"Jeg har ikke forsvaret standpunktet i kommentarerne grundet de gode argumenter.
Det samme kan ikke siges om Køleskabsindianeren i denne artikel, og det er der forskellen ligger!"

Noget du vil forklare nærmere?..

Steffan - ( #200507300626 )
Skrevet 30-07-2005 Kl. 06:26
Kristian E
Edb-Tidende er ikke en 100% copy af Hardwaretidende, Nicki, Gedion og Jeg, Steffan, er IKKE Rune. Det er ikke noget vi gør for at være onde mod dig, eller på anden måde at genere brugere fra Hardwaretidende. Om os sektionen vil hurtigst muligt blive omskrevet, og der vil blive lagt klarer "regler" for hvad edb-tidende står for!

Kristian E - ( #200507311747 )
Skrevet 31-07-2005 Kl. 17:47
" Edb-Tidende er ikke en 100% copy af Hardwaretidende"
Skønt man ikke kan nå 100%, kan man jo godt prøve at nå de 100%...

Tai Vertigo - ( #200508012104 )
Skrevet 01-08-2005 Kl. 21:04
Viel Merci for en mucho nice artikel! Du har altså noget tilfælles med den berømte Q...

Kobberhovederne må da have en form for coating for ikke at korrodere hvis vandet står stille i længere tid??? Jeg vil i alt tilfælde ikke være trygge ved at købe dem hvis de ikke har dette!

kQleskabsindianer - ( #200508012325 )
Skrevet 01-08-2005 Kl. 23:25
# Tai Vertigo
For at undgå korrosion købte jeg antikorrosions væske fra www.pc-modd.dk .. Mine kolleger på arbejdet mente at det allerede var hældt i sættet, men da jeg ikke kunne finde det dokumenteret nogen steder valgte jeg at vælge den sikre løsning - jeg skulle alligevel have bestilt noget uv reaktivt væske fra pc-modd så :)

kQleskabsindianer - ( #200508012327 )
Skrevet 01-08-2005 Kl. 23:27
Btw. Hvem er Q? :/

Maximus™ - ( #200508082107 )
Skrevet 08-08-2005 Kl. 21:07
James Bond?

Mick - ( #200508091231 )
Skrevet 09-08-2005 Kl. 12:31
Muligvis Q fra Star Trek... ;o) ?

Maximus™ - ( #200508100007 )
Skrevet 10-08-2005 Kl. 00:07
Det kan også godt være :o)

Kender ihvertfald ikke andre der hedder Q....

kQleskabsindianer - ( #200508112306 )
Skrevet 11-08-2005 Kl. 23:06
Endnu engang en lille tilføjelse;

Jeg "om-monterede" det ekstra reservoir imellem CPU og GPU istedet for mellem GPU og NB. Da NB var den køligste del på bundkortet bestemte jeg mig for at det måtte være bedre at smide ekstra vand i mellem CPU og GPU da temperaturen i vandet dermed må falde lidt ekstra før det løber igennem GPU kølehovedet - I forhold til hvis det bare løb gennem en slange.

Desuden har jeg fundet ud af at Rivatuner's hardware monitoring faktisk laver en kurve over temperaturen på grafikkortet, der gør at man let kan aflæse temperaturen DIREKTE i arbejdssituationen.

Endnu engang kører kortet(et nyt, men identisk) 560/1100mhz. i 3d.

Idle: 500/900mhz = 48 grader
Load: 560/1100mhz = 59 grader (som højeste opnåede temperatur på kernen, i løbet af 3 loops i 3dmark03 - test 1 2 3 og 4.

Dvs, et fald i temperatur på 10 grader (fra 69) ved fuld load på grafikkortet. Dejligt! :)

Mht Cpu temperatur er den uændret i forhold til mit tidligere indlæg 26-07-2005 Kl. 01:54. NB er også faldet et par grader men ikke noget bemærkelsesværdigt.

Jeg kan efter modificeringen af sættet kun tilslutte mig #Super Hardcore Overclockeren's tidligere påstand "manglen på vand i systemet er coolrivers største problem"

Jeg bukker og siger tak for tippet :) Jeg har skrevet lidt med Gwiz om tilføjelse af nye billeder, og muligvis lidt opdatering af artiklen efter modificeringen - Og forventer at få det bragt i orden. Jeg tør dog ikke opgive en deadline, da jeg for tiden er hårdt optaget af arbejde.

Maximus™ - ( #200508201157 )
Skrevet 20-08-2005 Kl. 11:57
Jeg synes, på sin hvis, det er lidt sørgeligt at et vandkølingssystem har problemer med at "levere" nok vand til kølehovederne, for at udnytte potentialet i sættet.

Men omvendt kan man jo så sige...det er gratis yddelse

hmmm - ( #200508271427 )
Skrevet 27-08-2005 Kl. 14:27
jeg vil nu sige billederne skuffer mig MEGET
se denne her samme artikkel stort set men meget bedre !!!!!

www.Overclock.dk - søg "Coolriver" som artikkel !!!!!Steffan - ( #200508271735 )
Skrevet 27-08-2005 Kl. 17:35
Nu er det ikke alle der har en masse penge til at købe et digital kamera med høj opløsning.

Indholdet af artiklen er jo ganske glimrende, og fejler intet. At der overhovedet er billeder i artiklen er blot en bonus.

Der er jo slet ingen artikler på overclock.dk

Erik Winther - ( #200508280105 )
Skrevet 28-08-2005 Kl. 01:05
Har brugt Cool River i et par år nu, både på P4, Socket 754 og Socket 939, jeg har ingen bekymringer overhovedet, det er det bedste kølesystem jeg kan forestille mig til pengene.

Nu skal der siges, jeg kører med den "gamle" MonoExpert køler i kobber som er noget større end de nye, har nu sat en ekstra på nForce4 Chippen, da ASUS er absolut umuligt at leve med, med original blæser >8000 rpm, SUCKS, men 0 rpm er fint nok.

Den 120mm blæser jeg bruger, kører ca 950 rpm. Og det holder styr på min 3700+ @ 2.6GHz, mit X850 Pro @ 575/1150MHz og nForce4 Chippen, intet der tyder på varme, intet der tyder på ustabilitet.

Støjen holder sig på et minimum, det burde alle der ved noget om blæsere fatte, <1000 rpm på en 120mm er ikke noget der larmer, prisen for det hele er mindre end andre blæser løsninger og absolut mindre støjende. Så alt i alt, er alle tal overflødige, Cool River styrer perfekt, prisen er latterlig og alt dyrere er gejl!

Steffan - ( #200508280347 )
Skrevet 28-08-2005 Kl. 03:47
Det var rart endelig at hører fra dig i denne artikel Erik! min ven :D

Næste pc indkøb bliver højst sandsynligt over et coolriver sæt.

Erik, jeg har jo lavet et 12 -> 7 volt mod på min ASUS NForce4 blæser, så det går lige, men heller ikke mere end lige ;-) En zalman cpu køler på laveste rpm, samt en ATI silencer, på 20% rpm med ati docter, som ikke passer på mit grafikkort, men som jeg alligevel fik til at passe med lidt loddekolbe og loddetin, er alligevel lydløs nok til at, når jeg har sex opdager tøserne ikke at mit webcam er sat til ;)

Spøg til side, når både Ralle og Erik siger at dette Coolriver er alletiders så står jeg sku ikke bagerst i køen.

Billederne kan for mig være ligemeget. Har ikke noget plexiglas i min pc. Jeg er intereseret i ydelsen, og ikke i udseende af min pc!

Til tonerne af Johnny Cash på LP vil jeg hermed slutte af og hoppe i seng.

Nicki (GWiZ) - ( #200509011245 )
Skrevet 01-09-2005 Kl. 12:45
Jeg vil lige påpege at manualen både er på tysk og engelsk. Engelsk-delen er i anden halvdel af den.
(Min Coolriver er lige landet. ;-))

kQleskabsindianer - ( #200509011324 )
Skrevet 01-09-2005 Kl. 13:24
# Nicki
Øhm?? Min er kun på tysk :(

Rasmus Jagd - ( #200509131718 )
Skrevet 13-09-2005 Kl. 17:18
Ville bare lige spørge hvad du gjorde kQleskabsindianer, da du tilføjede vandtank; hældte nu helt ny væske i systemet, eller tilføjede du bare lidt? Overvejer nemlig selv at købe dette sæt og tilføje en vandtank, men ved ikke om det betyder at jeg også skal investere i anti-corrosions væske, farve og den slags.

kQleskabsindianer - ( #200509131742 )
Skrevet 13-09-2005 Kl. 17:42
# Rasmus Jagd

Jeg klippede ganske enkelt slangen over, og monterede reservoiret mellem de løse ender. Grunden til valg af reservoir er at de medfølgende fittings kan bruges sammen med coolrivers slanger.

Mht væsken skiftede jeg det hele ud da jeg satte ekstra reservoir i. Jeg blandede ud fra http://www.h2okoeling.dk 's guide "Vejledning til vand og additiver"

"97-98 % Destilleret eller demineraliseret vand.
2-3 % Ren Pool.
2-3 dråber Afspændingsmiddel til opvaskemaskiner"

- Og tilsatte herefter antikorrosionsvæske og UV additiver. Sættet er dejligt nemt at skifte vand i, da det eneste der skal løsnes er EN skrue.

Rasmus Jagd - ( #200509131923 )
Skrevet 13-09-2005 Kl. 19:23
Ok! Fedt nok. Takker for tippet! Og fed artikel btw.
Hygge...

Rasmus Jagd - ( #200509132005 )
Skrevet 13-09-2005 Kl. 20:05
"Grunden til valg af reservoir er at de medfølgende fittings kan bruges sammen med coolrivers slanger."

Kan du sige mig hvilken tykkelse de har, slangerne? Kunne ikke finde infoen på Coolrivers HP.
Har kig på et reservoir der kan bruges til slanger med en tykkelse på 6.4mm (1/4”) og 9.5mm (3/8”). Kan det bruges

kQleskabsindianer - ( #200509161538 )
Skrevet 16-09-2005 Kl. 15:38
# Rasmus Jagd
Slangerne er 10mm.. Eller.. De er en smule under 10mm, men de kan give sig for resten :)

Umiddelbart tør jeg godt påstå de kan give sig ,5 mm, om ikke andet kan du bruge spændeskiver

kQleskabsindianer - ( #200509161559 )
Skrevet 16-09-2005 Kl. 15:59
I mit forrige indlæg mener jeg selvfølgelig spændebånd/rem .....

Skriv kommentar
Vi har desværre måttet deaktivere vores gæstebrugerfunktionalitet midlertidigt pga. spam.
Vi håber at få det igang igen så snart vi får lavet en bedre løsning.
Indtil videre er man nødt til at registrere sig som bruger, for at lave kommentarer.

Tryk her for at registrere dig som bruger.

Tryk her for at vende tilbage til forsiden.
Valid HTML 4.01 Valid CSS 3
Copyright © Edb-Tidende 2004-2016
Du skal være logget ind for at kunne deltage i afstemningerne.
Klik her for at komme til login siden.