Processorer ( 11 )
Grafikkort ( 45 )
Software ( 11 )
Ram ( 1 )
Harddisk ( 2 )
Andet ( 9 )
Alle ( 79 )
Grafikkort i November 2011 (Nicki (GWiZ)) kl. 06:09, 12-11-2011

Edb-Tidende lukket på ubestemt tid (mads) kl. 07:49, 13-08-2010

Tylersburg & Bloomfield - Nej det er ikke et Advokatfirma! (Erik Winther) kl. 02:50, 11-07-2009

Ny server, nye problemer (Nicki (GWiZ)) kl. 11:30, 20-10-2008

Diablo III annonceret (Clintin) kl. 21:46, 30-07-2008

Nvidia frigiver Geforce GTX 280/260 (Steffan) kl. 22:32, 27-07-2008

Anmeldelse af Crysis (EG) kl. 00:45, 14-07-2008

Zepto lancerer Nox-serien (Kufad) kl. 18:05, 03-07-2008

DirectX 11 inkluderer Raytracing (MIck) kl. 12:30, 24-06-2008

Opera 9.5 frigivet (Kufad) kl. 11:32, 13-06-2008

Anmeldelse af Need for Speed: Most Wanted

Skrevet af Freelance, 30. december 2005.

Nu har nisserne været på spil. Da jeg hentede min mail, fandt jeg ikke blot en tom, digital grødskål, men også en henslængt artikel skrevet af nissen Kufad, også kendt som Christian. Artiklen er en anmeldelse af Need for Speed: Most Wanted, og jeg vil ikke spilde jeres tid længere, så derfor gives ordet til Kufad. - Nicki.



Ja, dette er så min første spil-anmeldelse, så jeg håber, at I vil bære over med mig, hvis I opdager nogle fejl, både med hensyn til stavning, og ellers layout mm.


Til start et billede af coveret, til dem som ikke har set det

HANDLING

I Need for Speed: Most Wanted starter man som en hård "streetracer", med en virkelig fed BMW og hele baduljen. Der sker så det, at man skal køre mod den berygtede "Razor", som han kalder sig selv. Han ligger nummer et på den såkaldte "Blacklist", som man på godt dansk bare kalder top 15 over de mest berygtede streetracers i byen.

Nogle minutter efter starten på løbet mod Razor, får man en SMS, hvor der står, at Razor har saborteret din bil, og at man bør skynde sig, hvis man vil vinde. Lidt efter det får man et slags flash-back, hvor man ser nogle cutscenes fra før løbet. Når de er omme, kører man flere løb, mod nogle af de bedste streetracers på Blacklisten.


Dette er det første hele ræs du kører i NFSMWs Career-mode.

Efter de par løb kører man mod Razor om igen. Du får SMSen, og lidt efter det stoppes ens bil på grund af oliemangel. Efter det kommer en cutscene, hvor de står og gør grin med dig. Et par billeder fra de, i øvrigt rigtig gode cutscenes, kan ses her:


Det er nogle slemme personer, der er på Blacklisten.


Razor, han er bare rigtig dum, Moar... ;)

Derefter kommer politiet, og eftersom man ikke har mulighed for at flygte, bliver man snuppet. Da man vædder med Razor om hinandens biler, har Razor altså fået taget ens BMW, da han havde en aftale med en kranvognsmand, så vidt jeg husker.

Når man så er kommet ud af fængslet, begynder man på en frisk. En kvinde, ved navn Mia, henter en udenfor fængslet, og kører hen til Rog, som man kan købe en bil af. Rog og Mia hjælper gennem spillet. De giver både råd via SMS, taleopkald og en masse andre ting.

Når du ser billedet herunder, kan du nok regne ud at jeg elsker NFS serien. ;-)


Tjaa... Hvad skal man sige? WEEEEEEEEEEE!!!

Hos Rog kan man vælge mellem ca. 5 biler. Jeg valgte Volkswagen Golf GTI, som jeg også kørte i det første Underground. Selvfølgelig er bilerne ikke tunet eller pimpet, når man køber dem, men rækker pengene, som de gjorde for mig i starten, kan man så småt starte med at tune lidt. Det er i øvrigt dejligt, at der i Most Wanted ikke er "Visuel Vurdering", for så er man ikke tvunget til at gøre sin bil grimmere og grimmere. Dog synes jeg, at de visuelle opgraderinger samt karosserier, pynter flot på min lille Golf. Så snart man er kommet i gang, kører det lige ud af landevejen. Ikke så mange cutscenes i midten af selve spillet, kun når du introduceres for nye Blacklist modstandere, men bare ræs ræs og atter ræs. Det bliver lidt ensformigt i længden, men jeg kan altså ikke få nok af politijagterne, når jeg kommer op på de højere politiniveauer. Da der ikke rigtig er mere at fortælle om, angående handlingen, vil jeg sammenligne NFS:MW med Underground 2. Først lige et par screenshots.


Splinter ny VW Golf. Kedelig potte, men cool så snart den bliver tunet og gejlet op!


Her ses værkstedet, hvor du kan tune din bil. Der er færre tuningsmuligheder i Most Wanted end i Underground 2.


Farveskift og nyt blæret karosseri... Ulalalaa!! Bemærk desuden den velbrugte motion blur og virkeligt lækre shader på vejen. Flere steder ses det, at "bump-mapping" også anvendes.


Specielle "begivenheds-kameraer" anvendes, når der laves større flyvehop, og når politiet kommer efter en. Bemærk de forvrængede farver ved visuel finish, som gør grafikken virkelig flot.

NFS:U2 => NFS:MW

I Most Wanted er der kommet en del nye ting, men desværre er nogle andre ting, som vi kendte dem i Underground 2, også gået tabt. For eksempel er der ikke noget "Drift-racing" længere, og det er ærgerligt, synes jeg i hvert fald. Nu var jeg lige så god til det ;). Der er også færre tuningsmuligheder i Most Wanted. For eksempel skal man nu købe et helt karosseri, i stedet for at købe det i små dele. Det er ligesom at købe det "store karosseri", som er kendt fra Underground 1 og 2. Sidespejle kan man heller ikke købe mere, men for min skyld gjorde det sådan set heller ikke noget. Det er smag og behag! Outrun findes heller ikke mere, men så er der jo politiet at lege med!
Det nye ved NFS:MW, i forhold til Underground 1 og 2, er selvfølgelig, at der er kommet politi med. Det er virkelig prikken over i'et! Det er ret sjovt når man er kommet op på de højere politiniveauer, hvor de lægger spikestrips, og en helikopter holder øje med en, så man ikke slipper væk!

Politi delen er dog ikke helt ny, men det ved man, hvis man som jeg, har brugt mange timer på de første NFS (I,II,III og Hot Pursuit) - Steffan

Derudover er der også kommet 2 nye gamemodes, kaldet "Fartfælde" og "Toldbod". Farfælde går ud på at man skal køre så hurtigt igennem nogle fotofælder som muligt. Det er lige meget om man kommer først i mål, bare man har fået højest samlet speed.
Toldbod er bare checkpoint-racing om igen. Du kører igennem nogle toldbode og får mere tid, uden modstandere.
Slow-Motion bruges også i NFS:MW. Det er bare et tryk på G-tasten, og så går det hele laaaaaaaangsomt. Lidt ligesom bullettime i F.E.A.R. Selvfølgelig har man ikke uendelig slow-motion, men der er en bjælke der tæller langsomt ned, og når den er udløbet, kan man ikke mere. Man samler mere slow-motion (og nitro) ved at køre hurtigt.


Slow-motion anvendes her. Bilen drejer meget bedre, når slowmotion anvendes. Altid godt i et skarpt sving.

Forresten har jeg fundet en ret dum fejl. Når man i menuen vælger "Udfordring-serien", og går hen på "Toldbod", står der "Toldbold"! Den kunne jeg ikke lige lade være med at grine af. ^^

Systemkrav

Minimum specifikationer
Styresystem: Windows 2000/XP
Processor: 1.4 GHz
System ram: 256 MB
Harddisk: 3 GB
DVD-drev: 8x hastighed
Grafikkort: 32 MB (nVidia Geforce2 MX/GTS eller større; ATi Radeon 7500 eller større; Intel 950/i915g; S3 Gammachrome S18 Pro. Laptop-modeller af disse chipsæt er ikke understøttede)
DirectX: Version 9.0c
Lydkort: DirectX 9.0c kompatibelt
LAN: TCP/IP
Online multiplayer: Bredbånd

Edb-Tidende anbefaler, for optimal ydelse

Processor 2.0 GHz
System ram: 1 GB
Grafikkort: 128 MB


VURDERING

Grafik = 89 % (10-tal)
Grafikken er en ren nydelse når den er helt i top, som jeg havde den. Vejen har en lækker shader med bumpmapping og reflektion mm. Desuden blændes man helt, når man kommer ud i lyset, hvis man har kørt lidt i tunnelen. Dog er der nogle få hager, som at der er fejl i skyggen på bilen, når man kører halvt på fortovet, og halvt på vejen. Manden drejer heller ikke på rattet, hvilket er underligt. De burde da kunne gøre så han drejede på rettet (med mindre EA har tænkt sig, at det bare er tankeoverføring?).
Alt i alt en bestemt glimrende grafik. Godt klaret EA!
Forresten kan spillet sættes på dansk, så det er nemt at forstå, til dem der ikke er så gode til engelsk (hvis vi ser bort fra "Toldbold-fejlen" ;) )

Lyd = 80 % (8-tal)
Lyden er, som i de andre NFS spil, ganske fin. Billydene forandres nogle gange markant, alt efter hvordan man tuner sin bil. Min VW Golf lyder i hvert fald lækker i forhold til før! :P
Ellers er musikken i rockgenren. De har selvfølgelig deres "EA Games Trax" med i Most Wanted.
Der er også "interaktiv musik", med i spillet. Den benyttes når man får panserne på nakken. Der ikke så mange forskellige numre, men de kommer tilfældigt, og giver biljagten noget mere stemning ligesom i Driver serien.

Styring = 80 % (8-tal)
Mange vil nok argumentere for at min vurdering er for høj, men efter min mening er styringen ganske god. Godt nok har jeg hørt mange brokkerier på forskellige fora, om at styringen er for "arcade-agtig", men hvis den virkelig er det, så passer den da også ind i dette allerede "arcade-agtige" spil. Hvis den var sådan, i et spil som "GT-Legends" ville den være til at brokke sig over, men her passer den fint nok ind, synes jeg.

Gameplay = 85 % (9-tal)
Godt gameplay, rent ud sagt. Jeg er stadig ikke helt igennem blacklisten (skal til at udfordre Bull, som er nr 2 pt.), men når jeg er det, vil jeg gå igang med "Udfordring Serien" som findes ved siden af "karriere", i spilmenuen. Der er der flere forskellige udfordringer. Lige fra Toldbod, hvor risikoen for politi er maksimal, til politijagter, hvor ens mål er at komme igennem X antal spærringer/spikestrips.
Acceptabel AI, når man kommer op på de højere nivauer, men de er lidt dumme i starten. Heldigvis kan man ændre på sværhedsgraden i "Quick Race".
Man kan altid lige tage en udfordring hvis man lige har nogle kedelige stunder. Det synes jeg gør gameplayet godt. Desuden er der jo også multiplayer...

Samlet vurdering = 85 % (9-tal)
Vellykket spil fra EA, med flot karakter, synes jeg selv. Det er ca. det samme som Gamespot har givet det. Thumbs up!

Det samlede resultat for andre anmeldelser er pt. 82 % (Jf. Game Rankings, baseret på 12 anmeldelser.)


Need for Speed: Most Wanted blev testet på følgende pc:

Processor: 2.4 ghz Pentium 4
Hukommelse: 384 MB tildelt 1 stk. 128 MB (Samsung M3) og 1 stk. 256 MB (Hyundai HYMD232) ramblok. (Ja ikke ret meget, men det hakker også meget de første 5 minutter)
Grafikkort: 256 MB ATi Radeon X800 Pro

Til slut nogle screenshots.


Der er gode muligheder for at smadre ting. For eksempel vandtårne og benzintanke... Men hvorfor ikke sin egen bil???


Et billede, der giver et billede af hvor gale politijagterne i NFS:MW er. Der køres på en golfbane!


Ingen slår min Viper!


Hermed vil jeg sige tak fordi, du ville læse min første spil-anmeldelse. Nu håber jeg ikke jeg har lavet for mange bummerter. :o)

Tak til Christian (Kufad) for en udemærkede anmeldelse. Lad os håbe vi kan lokke flere anmeldelser ud af ham, med noget risengrød eller lignende.

Dette bliver vores sidste artikel i 2005, så vi vil ønske jer alle godt nytår, og lad os se om vi kan klare os ind i det nye år med hænder og lever i behold. Vi vil snarest tage et kig på alle de store begivenheder der skete i 2005 - Nicki



Kommentarer
Skriv kommentar

Kufad - ( #200512302126 )
Skrevet 30-12-2005 Kl. 21:26
Godt nytår til alle!

Det skal lige siges at jeg fik 512 mb kingston i julegave !! :D

Kufad - ( #200512302138 )
Skrevet 30-12-2005 Kl. 21:38
@Steffan forresten

"Politi delen er dog ikke helt ny, men det ved man, hvis man som jeg, har brugt mange timer på de første NFS (I,II,III og Hot Pursuit) - Steffan"

Jeg skrev lige ovenover:

"Det nye ved NFS:MW, i forhold til Underground 1 og 2, er selvfølgelig, at der er kommet politi med."

Altså i forhold til Underground 1 og 2. Jeg ved godt at der var i hot pursuit, high stakes / road challenge, porsche 2000/Unleashed og Hot Pursuit 2. har været ejer af dem alle, undtagen det første Hot Pursuit.

Så kom det på plads ;)

terfy - ( #200512302230 )
Skrevet 30-12-2005 Kl. 22:30
jaa, det er et fedt spil.. prøv det.. det er alle pengene værd.. har dog kun den amr udgave (black edition - med flere biler osv)

Something....?? - ( #200512310129 )
Skrevet 31-12-2005 Kl. 01:29
Fed artikel Kufad:-) Har selv fået spillet i julegave og hold kæft et fedt spil. Godt gået. Håber du laver flere artikler af den slags:-D

sharps - ( #200512310244 )
Skrevet 31-12-2005 Kl. 02:44
Udemærket artikel Kufad. Har lige nogle bemærkninger.

For det første ville jeg mene at det var værd at nævne at Josie Maran (fotomodel) spiller rollen som Nina. Virkeligt langt ud hvis du spørg mig, men typisk EA.

En anden ting jeg studsede lidt over var denne overskrift:

NFS:U2 => NFS:MW

På RTS sprog betyder det nemlig at U2 er bedre end MW.
Som i sætningen Grunt => Archer (Warcraft 3).

Det var alt =D

Nicki (GWiZ) - ( #200512310322 )
Skrevet 31-12-2005 Kl. 03:22
Jeg tror nu Kufad mener "=>" i dens pseudo-matematiske betydning, "udvikling". :-)

sharps - ( #200512311225 )
Skrevet 31-12-2005 Kl. 12:25
Jep den har jeg fatter Nicki ;-)

Kufad - ( #200512311414 )
Skrevet 31-12-2005 Kl. 14:14
@something

Taak! Ja, det skal såmænd nok ske ;)

@Sharps

Josie Maran spiller Mia og ikke Nina. Og ja, det kan godt være jeg glemte hende, men har aldrig kendt noget til hende såeeehhh... ;)

Mht => så så det lidt forkert ud med ->, da stregen var for langt nede... Men det ser måske ordentligt ud, nar det bliver uploadet, med denne font. :)


Tak for ros!

kQleskabsindianer - ( #200512312023 )
Skrevet 31-12-2005 Kl. 20:23
Cool nok Kufad, mere af den slags!
Mht. Edb-tidende anbefaler, 128mb ram på grafikkortet? :) Kunne godt bruge lidt mere info der. Et 128mb kort kan eksempelvis være et fx5200 eller lignende, og det mener jeg ikke kan gå ind under "anbefalet" hardware til nfs:mw.

Mit bud ville være "nvidia fx 5900/radeon 9700 128mb - og opefter"

Bortset fra det, godt læsestof :) Er i øvrigt enig i karaktergivningen.

Kufad - ( #200512312126 )
Skrevet 31-12-2005 Kl. 21:26
Oho ja, du siger noget. Bør tænke mig om næste gang.

KristianE - ( #200601011448 )
Skrevet 01-01-2006 Kl. 14:48
Der er så også den detalje, at 128Mb = 16MB. Et TNT2 er næppe tilstrækkeligt...

Jeg er enig i karaktererne. Det er bare ærgeligt, at der er så langt mellem de gode spil, at man bliver nødt til at sænke grænsen for, hvor dårlige spil der anmeldes.

Kufad - ( #200601011934 )
Skrevet 01-01-2006 Kl. 19:34
Er 128 mb grafik = 16 mb grafik?

Så er mit 256 mb grafikkort altså 32 mb...??? Nej vel?

Nicki (GWiZ) - ( #200601012024 )
Skrevet 01-01-2006 Kl. 20:24
Kufad:
Mb = Megabit
MB = Megabyte
mb = den falske forkortelse :P

Jeg tror dog fejlen er min, da du havde skrevet "mb", og jeg så rettede til "Mb". Jeg ændrer det lige. ;-)

Kufad - ( #200601012106 )
Skrevet 01-01-2006 Kl. 21:06
Ahhh det vudste jeg ikke! Tak for det.

Kimi Räikkonen - ( #200601020126 )
Skrevet 02-01-2006 Kl. 01:26
Det var da på høje tid, at se et bilspil herinde. Mere af det! :-D

sharps - ( #200601031027 )
Skrevet 03-01-2006 Kl. 10:27
Så har vi sku fået fint besøg ^^

NFS-Devil ( Gæstebruger ) - ( #200607102031 )
Skrevet 10-07-2006 Kl. 20:31
F*ck, det er et nice-spil.. !

Sej anmeldelse.. :D

Jakob3K ( Gæstebruger ) - ( #200607181426 )
Skrevet 18-07-2006 Kl. 14:26
#Nicki ;o)

mb er ikke en falsk forkortelse. Det må da være millibit! :oD *LOL*

KufaD - ( #200609180858 )
Skrevet 18-09-2006 Kl. 08:58
@NFS-Devil

Tak, det var godt at høre =)

Skriv kommentar
Vi har desværre måttet deaktivere vores gæstebrugerfunktionalitet midlertidigt pga. spam.
Vi håber at få det igang igen så snart vi får lavet en bedre løsning.
Indtil videre er man nødt til at registrere sig som bruger, for at lave kommentarer.

Tryk her for at registrere dig som bruger.

Tryk her for at vende tilbage til forsiden.
Valid HTML 4.01 Valid CSS 3
Copyright © Edb-Tidende 2004-2016
Du skal være logget ind for at kunne deltage i afstemningerne.
Klik her for at komme til login siden.