Processorer ( 11 )
Grafikkort ( 45 )
Software ( 11 )
Ram ( 1 )
Harddisk ( 2 )
Andet ( 9 )
Alle ( 79 )
Grafikkort i November 2011 (Nicki (GWiZ)) kl. 06:09, 12-11-2011

Edb-Tidende lukket på ubestemt tid (mads) kl. 07:49, 13-08-2010

Tylersburg & Bloomfield - Nej det er ikke et Advokatfirma! (Erik Winther) kl. 02:50, 11-07-2009

Ny server, nye problemer (Nicki (GWiZ)) kl. 11:30, 20-10-2008

Diablo III annonceret (Clintin) kl. 21:46, 30-07-2008

Nvidia frigiver Geforce GTX 280/260 (Steffan) kl. 22:32, 27-07-2008

Anmeldelse af Crysis (EG) kl. 00:45, 14-07-2008

Zepto lancerer Nox-serien (Kufad) kl. 18:05, 03-07-2008

DirectX 11 inkluderer Raytracing (MIck) kl. 12:30, 24-06-2008

Opera 9.5 frigivet (Kufad) kl. 11:32, 13-06-2008

Hjælp Edb-Tidende - OPDATERET 22-08-2006

Skrevet af Steffan N. Johannesen, 17. august 2006.

--- OPDATERING ---
Denne nyhed kan ses som lukket da jeg ikke længere er en del af Edb-Tidende.


----------------------

Edb-Tidende skal have en wysiwyg-editor, så vores skribenter og brugere hurtigt og nemt kan skrive en anmeldelse eller artikel. Dette vil give Edb-Tidende et nyt pust. Undertegnede står for programmering, men det bliver ikke gratis. I bestemmer selv, hvor meget I vil donere. Det forgår 100% anonymt. Der vil ikke blive offentligtgjort, hvor meget der er blevet indsamlet. Ønsker man det, kan man komme på en VIP liste over folk, der har hjulpet Edb-Tidende. Betalingen foregår via e-wire, hvor man kan oprette sig ganske gratis og overføre penge med diverse betalingskort samt bankoverførsel.


E-Wire link fjernet. - Nicki


Ønsker du ikke at oprette dig, eller kan du af en eller anden grund ikke få det til at virke, så send en mail til stev [at] phpscript.dk så kan du få information til bankoverførsel.

Bemærk: E-wire er at foretrække, da det så er nemmere at holde styr på, hvor mange penge der kommer ind.
Kommentarer
Skriv kommentar

stockholm
Skrevet 22-08-2006 Kl. 10:31
Så vidt jeg husker holdt HWT også sommerferie etc. med deraf følgende huller i artikelstrømmen. Desuden synes jeg de artikler der har været herinde, har været udemærkede, og skiller sig ud fra resten. Ikke desto mindre er jeg også begyndt at besøge sitet mindre pga. manglende aktivitet. Det mærkes også på jeres fora. Jeg er helt enig med hmm .. Gæstebruger .. om at det er dårligt timet at bede om penge når man ikke føler man får noget for dem.

( Gæstebruger )
Skrevet 19-08-2006 Kl. 14:09
Hmm - jaja da.

http://www.devarticles.com/c/a/HTML/Building-a-WYSIWYG-HTML-Editor-Part-1/

Alternativt kan man lave en wiki med låsemulighed og brugerniveauer.

Det ville da være ok med en wysiwyg, men kan man ikke bare bruge eksisterende kode? Som jeg esr det, er det et spørgsmål om timers arbejde og ikke dage.

" Normalt ville en side som Edb-Tidende koste flere tusinde kroner, hvis der skulle betales for programmeringen. Dette har jeg gjort gratis i min fritid. Sådan en editor jeg snakker om, koster typisk fra tusinde kroner og op efter."

Pjat - der findes mange interessesider som ikke tager betaling. Selvfølgelig er der nogen, som skal tage initiativ, men det plejer ikke at være et spørgsmål om penge. Det virker lidt som en undskyldning.

"Der skal nok komme et tidspunkt igen, hvor min økonomi ikke er skæv"

Hvormed det er sagt, at du vil have penge, fordi du bruger for mange penge - jeg kan ikke se hvorledes det skal være at kollektivt ansvar for os hardware interesserede. Ja det tager tid at administrere en hardwareside, men igen - interesse burde drive værket. Jeg giver ikke penge til noget, som jeg ikke ved hvad indebærer. Hvad laver du til daglig og hvad går det her virkelig ud på? Jeg vil ikke betale penge til at du kan drikke og hore i weekenden...

Desuden er tidspunktet meget dårlig valgt, da siden ligner noget der er døende - dermed kan dette meget vel være penge til forbrug. Jeg ser ikke rigtig nogen garantier el. For alt hvad vi ved, kan dette blot være et scam af en art..

Sidst så ser jeg ikke hvorledes en wysiwyg er garanti for flere artikler. Tværtimod bliver det snarere til en udvanding af artiklerne som thigere vil blive skrevet af folk, som ikke har de fornødne kompetancer - måske kommer der flere, men kvaliteten vil måske også falde.

Jeg er langt fra overbevist. Enig med MKW.

Nicki (GWiZ)
Skrevet 18-08-2006 Kl. 15:27
@Koordinationen af dette:
Vi har tidligere snakket om at sætte en form for donation op, så vi kunne få dækket de ellers beskedne udgifter der er med siden. Vores konklusion på det tidspunkt var at vi ville undersøge mulighederne og få det op at køre, sådan at der lå en fast donationsknap eller lignende på Om Os (det endelige design, placering osv. var dog ikke fastlagt).

Det er derfor, fra mit synspunkt, hvorfor Steffan har lagt denne nyhed uden min eksplicitte samtykke. Jeg har dog ingen problemer med at den er der.

@WYSIWYG og tidsbesparelse
Der vil blive sparet markant tid fra min side, da alle artikler der ikke er skrevet med de passende tags skal rettes til af mig. Desuden vil det også give den enkelte skribent mulighed for at se mere præcis hvordan den enkelte artikel/nyhed vil se ud når den er uploadet.

Guiden er også lavet til hvis man skriver nyheden/artikler i en ordinær teksteditor, som ikke viser noget som helst om opsætning - indtil nu har vi måttet "gætte" på hvordan det kom til at se ud, og flere gange lave ændringer få minutter efter en nyhed/artikel er blevet lagt ud på siden. Med WYSIWYG vil det blive meget klarere og nemmere at skrive artiklerne.


luke
Skrevet 17-08-2006 Kl. 13:53
Det går jo direkte imod principperne bag siden, at du vil tage betaling for sådan en ting!..

Diskutionen har været her tidligere, så jeg kan ikke se hvorfor du ligepludselig bestemmer der for at gå i den stik modsatte retning!..

Steffan
Skrevet 17-08-2006 Kl. 13:59
Vi kan ikke tillade os at tage betaling for de artikler vi skriver, der er baseret på andres materiale. Vi vil ikke smide reklamer i hovedet af vores brugere, hvilket i er glade for. Hvis brugerne vil have, at Edb-Tidende skal overleve skal der ske noget. Dette tænker jeg som en god idé, men jeg vil ikke bruge en masse timer på at lave et program, der muligvis ikke vil blive brugt. Skal have en vis seriøsitet fra bruger, hvilket kan komme f.eks. i form af betaling. Har mange betalte opgaver i øjeblikke, hvorfor de er prioriteret højere end Edb-Tidende.

Det håber jeg du kan forstå.

Thomas L
Skrevet 17-08-2006 Kl. 14:56
Nope... Steffan han er for doven... han har ikke lavet en skid her på det sidste har du? xD

cykelskur
Skrevet 17-08-2006 Kl. 16:16
Med den begrænsede aktivitet der jo efterhånden er her på edb-tidende, springer jeg desværre over.

Ved godt dette bliver forsøgt i den tro at der vil ske mere på siden, men personligt tvivler jeg.

Sune
Skrevet 17-08-2006 Kl. 16:26
Jeg Forstår ikke helt argumentet: "så vores skribenter og brugere hurtigt og nemt kan skrive en anmeldelse eller artikel."

Hvis er folk der ønsker at skrive en artikel, skal den så ikke sendes ind alligevel, og der er vel stadigvæk nogen der retter lidt i det?

En færdig artikel, er vel stort set til at lægge på Jeres Side?! Evt kunne der stå en vejledning, på jeres hjemmeside, i hvordan man skal sætte den op, og i hvilket program.


Steffan
Skrevet 17-08-2006 Kl. 16:58
Vi har sådan en guide i vores nye om os, men det ville være nemmere og hurtigere at benytte sig af en sådan editor. Der vil komme et faneblad for sig, der hedder brugeranmeldelser, hvor artiklerne vil blive lagt op når den er færdig i editoren. Hvis der er større fejl, vil disse blive rettet, når de bliver set, af en admin.

Nicki (GWiZ)
Skrevet 17-08-2006 Kl. 23:09
Dette er første gang jeg har hørt om dette - bare så det er på det rene - og jeg har et ambivalent forhold til dette.

Vi har tidligere overvejet at lave en form for donation som denne, mere eller mindre så vi kunne dække de udgifter der er med siden. Personligt er jeg ligeglad med en eventuel indtægt der ville være med dette, så længe jeg ikke skal betale for at have siden kørende.

Den foreløbige guide til at skrive artikler kan findes her: http://edb-tidende.dk/hard/guide.php og er skrevet af undertegnede (og er ikke færdig).

Der er intet pres til at betale noget som helst, og baseret på den seneste tids aktivitet ville jeg personligt heller ikke donere noget markant. Hvis man dog efter vi kommer op i omdrejninger igen, gerne vil give lidt tilbage for hvad vi har givet, er man altid velkommen (naturligvis). Jeg håber ikke nogen ser dette som en egoistisk forsøg på at tjene en profit, da det for mit vedkommende slet ikke er det.

Jeg har personligt ikke andre jern i ilden, webmæssigt, så min prioritet er helt på edb-tidende, men først når sommeren er slut. Jeg har netop haft min sidste arbejdsdag på mit sommerjob, så jeg håber, og tror, at jeg vil færdiggøre en artikel meget snart.

Da vi ikke har haft mulighed for at diskutere det, er der et par ting som jeg er uenig i. Der vil ikke blive oprettet en VIP liste over de der har betalt, da jeg ikke på nogen måde vil forhøje nogen brugere over andre. På et tidspunkt kan vi evt. tage en afstemning om vi skal lave en "venner af Edb-Tidende" eller lignende, men i første omgang er det 100 % anonymt.


I skal huske, at når en artikel bliver gennemset (formentligt af mig) så tager det betydeligt af min tid - selvom det stadig typisk er en brøkdel af hvad den enkelte skribent har brugt - og det forhindrer mig i at lave andre ting, og derfor ville det glæde mig gevaldigt bare at få et symbolsk beløb på mit arbejde... En egentlig indtægt har jeg aldrig forestillet mig på dette, da det, som luke skriver, går direkte imod siden principper.

Husk på, donering er fuldstændigt valgfrit.

De bedste hilsner,
Nicki

MKW
Skrevet 19-08-2006 Kl. 12:40
Jeg har fuldt respekt for jeres store arbejde og kan godt forstå det er frustrerende ikke at have tid til det hele, især hvis man er økonomisk presset og må prioriterer arbejde frem for fornøjelse.

Jeg vidste bare ikke i havde brugt så meget tid og penge på sitet, som i åbenbart har og det skal i have tak for.

Held og lykke med karrieren derude.

Nicki (GWiZ)
Skrevet 19-08-2006 Kl. 13:56
Tak skal du have MKW. Nu skal man dog ikke male fanden på væggen - i rene og skære cash, er det ikke enorme mængder der er blevet brugt på siden, men primært tid. Store mængder tid.

Jeg forstår slet ikke hvordan Rune kunne finde tid til at holde hardwaretidende kørende i det tempo det var, ene mand. Det har jeg dyb respekt for.

De ekstremer du (MKW) opstille i din post højere oppe - sponsor(reklamer) eller luk - er begge helt udelukkede. Vi forsøgte en overgang med Google Adwords, men i sidste ende er det bare irriterende med reklamer, og jeg vil for mit vedkommende gøre alt for at holde siden fri for reklamer.

Argumentet for donering, er jo netop at det er fuldstændig valgfrit - reklamer er påtvungne.

Om at lukke Edb-Tidende; Det ser jeg kun som allersidste løsning, og det er ikke noget der sker indenfor de nærmeste år. Ideelt ville vi måske overdrage siden til nogle andre, og gemme vores eget arbejde her som et arkiv; derved kunne siden leve videre. Dette kommer dog heller ikke på tale lige foreløbig.

Sommeren i det hele taget har altid været "dårlig" for mig, mht. tid, da jeg laver alt for meget om sommeren (sidste år var undtagelsen, da Gedion skrev så mange artikler at jeg var tvunget til at tage tid til dem).

Jeg påtænker at komme igang igen nu her, og holde dampen oppe så længe jeg kan.

(Jeg kan iøvrigt tilføje, at det gør ikke den store forskel for mig, prioitetsmæssigt, om der komme noget donation ind. Jeg skriver samme antal artikler som tidligere - mit syn på det er nærmere, at folk skal have muligheden for at donere, hvis de så lyster, og hvis der så kommer lidt ind til at betale en hosting-regning eller to, så weeeee. (-: )

stockholm
Skrevet 18-08-2006 Kl. 11:12
Forstår ikke helt, at i ikke koordinerer den slags initiativer. Forstår heller ikke hvad pengene skal bruges til. Er det en slags timeløn til Stev ?

Sune
Skrevet 18-08-2006 Kl. 12:38
Det virker også meget mærkeligt på mig, at i ikke snakker om sådan et markant ændring. Synes heller ikke argumenter holder helt, hvor meget tid ville man sparer? Hvis man bruger guiden ordentlig i forhold til det program i vil lave?

Steffan
Skrevet 18-08-2006 Kl. 12:52
Der vil blive sparet en del tid. Sådan en editor vil forhåbentlig give blod på tanden til den, der har en lille skribent i maven, men ikke har det mindste forstand på html, og som ikke bliver klogere af guiden (sådanne mennesker findes faktisk).

Jeg har ikke megen tid hos min computer for tiden, da diverse arbejdsopgaver tager min tid, så jeg kan komme af med min gæld, hvorfor Nicki og jeg heller ikke har haft megen kommunikation.

Jeg ønsker virkelig, at der skal ske noget på Edb-Tidende. Jeg har doneret penge og mange timers fritid til Edb-Tidende, hvorfor jeg ikke bare vil lade det falde til jorden. Hvis jeg fik bare en femmer for de timer jeg har brugt... Jeg har ikke den tid jeg har haft, hvorfor jeg ikke kan bruge flere timer om dagen på Edb-Tidende som før.

Hvis alle folk, der besøger Edb-Tidende bidrager med 5 Kr, kommer vi langt.

MKW
Skrevet 18-08-2006 Kl. 17:44
Jeg vender dagligt forbi sitet, som har udviklet sig meget positivt siden starten og jeg har læst alle jeres artikler med stor interesse.

Da i havde afstemning om emnet, blev resultatet jo ikke at folk støttede op om donationer, så forstår slet ikke den nu pludselige "sådan donerer du bedst" udmelding.

Er der tale om et bestemt beløb i skal have dækket (fx. 2.000 kr.) her og nu, eller en løbende indtægt (fx. 500 kr./mdr.) ?

Hvis det er et fast beløb her og nu, men i så kun får doneret 40% af beløbet og sitet må lukke, giver i så donationen tilbage ?

Jeg kan kun se i har 2 valg, brug reklamer (sponsor) som mange andre sites eller luk biksen. Der er rigeligt med gratis alternative sites med daglige nyheder samt artikler om spil og hardware.

luke
Skrevet 18-08-2006 Kl. 18:26
Hvis i lavet et sådan donations system, hvilket man kan sige for og imod (Jeg kan personligt ikke se hvorfor Steffen skal have penge for det arbejde han har tænkt sig at lave, når ingen andre får det), så ville et krav fra min side, før jeg ville ligge nogen penge i det, at systemet blev frit tilgængeligt for alle.
Det vil sige at alle ville kunne downloade kildekoden til hjemmeside i rigtig open source stil. Ellers betaler vi for noget, som måske vil give flere artikler, men som Steffen jo nok i sidste ende sommer til at score penge på, hvis han f.eks. bruger systemet til de andre projekter han har gang i!

Som MKW siger, ville det også være meget rart at vide præcis hvor mange penge det drejer sig om osv.

Steffan
Skrevet 18-08-2006 Kl. 21:27
Tror i har misforstået det hele lidt.

Normalt ville en side som Edb-Tidende koste flere tusinde kroner, hvis der skulle betales for programmeringen. Dette har jeg gjort gratis i min fritid. Sådan en editor jeg snakker om, koster typisk fra tusinde kroner og op efter. Nu har jeg designet og programmeret hele Edb-Tidende helt fra bunden ganske gratis, samtidigt har jeg givet penge for domæne og server sammen med Nicki. Der er tale om et engangs beløb til at dække udgifterne i forhold til programmering. Editoren vil tilhører Edb-Tidende og ikke blive open source. Vil heller ikke bruge den til mine andre projekter.

Siden behøver ikke at blive lukket uden denne editor, men det ser da lidt trist ud pt.

Der skal nok komme et tidspunkt igen, hvor min økonomi ikke er skæv, og hvor jeg ikke har så mange betalte opgaver, så jeg kan få tid til, at programmere for Edb-Tidende igen. Jeg kan ikke sige, hvor lang tid der går...

KristianE
Skrevet 21-08-2006 Kl. 12:30
Den forældede og ugyldige om-os-sektion: "Formålet er at samle de der læste HardwareTidende her, så vi kan fortsætte de ideer som HardwareTidende udstak."

Det er jo fuldstændig til grin nu. Runes produktivitet og kvalitet kan jo slet ikke sammenlignes med, hvad EDBtidende noglesinde opnåede, og han gjorde det uden at blande penge ind i det. Set i det lys er et donationssytem fuldstændigt umuligt at retfærdigøre.

Nicki (GWiZ)
Skrevet 23-08-2006 Kl. 01:35
Som skrevet i http://edb-tidende.dk/hard/nyhed.php?id=200608221745 har Steffan valgt at forlade Edb-Tidende, hvilket gør denne diskussion ligegyldig. Jeg vil derfor erklære denne nyhed død.

Jeg synes dog at diskussionen har været sund, i den forstand at vi har lært lidt nærmere om timingen af udviklinger som disse.

Som den anonyme gæstebruger så udemærket skriver det, skal det være interessen der driver værket - og det er det også, om sommeren er interessen blot ikke så stor, hvilket de fleste også har kunne fornemme på artikel og nyhedsfrekvensen.

I samme åndedrag vil jeg gerne sige tak for de pæne ord som vi får med på vejen, da konstruktiv kritik altid modtages med kyshånd.

Med det i mente, vil jeg gerne lave følgende erklæring:

Jeg vil hellere lade være med at skrive en artikel end at skrive en dårlig artikel.

En ting er at vores artikelfrekvens daler, men hvis kvaliteten af artiklerne også daler, falder hele grundlaget for siden fra hinanden. Som jeg har skrevet tidligere, vil jeg hellere være 60 minutes end CNN, hvilket betyder at jeg hellere vil vente til en måned senere med en given artikel, og så tilgengæld have gennemarbejdet den fra alle (eller i hvert fald flere) vinkler.

Burde Edb-Tidende lukke og slukke?
Måske. Siden bliver ikke opdateret så ofte som den bør, jeg kan ikke lade være med at love guld og grønne skove, hver gang der bliver spurgt, og guderne vil vide at nogle kommentatorer har den mening.

Personligt gør jeg mit bedste for at få siden i gang igen, og både jeg og Rasmus (kQleskabsindianer) har artikler på vej. Jeg vil ikke love noget denne gang, fordi det går altid galt, så jeg kan kun sige at I må have tålmodighed lidt endnu. Vi gør hvad vi kan og Steffans afgang gør det ikke nemmere.

Vi må også huske at siden blev skabt som et mødested for de gamle læsere fra HardwareTidende - hvis vi lukker helt, vil den gamle skare spredes for vinden, hvilket er synd.

Den lange og korte af det er at Edb-Tidende ikke lukker på nuværende tidspunkt. Så tæt som i forgårs, da jeg første gang hørte om Steffans mulige afgang, overvejede jeg da også bare at sige "så var det godt med det" og lukke, men jeg synes der er gået for meget blod, sved og tårer (figurativt.. så svært er det ikke at trykke på et tastatur) i siden til bare at lukke den.

Jeg håber I vil støtte op om beslutningen til at holde siden kørende, og i samråd med Rasmus og Christian vil jeg snarest finde ud af nærmere hvad vi gør med siden.

De bedste hilsner,
Nicki.


Thomas L
Skrevet 21-08-2006 Kl. 21:30
Kan I ikke bare lukke siden ned? I har jo ikke tid til at holde den opdateret... I har SLET ikke tid.. jeg må sige at jeg ikke kan undgå hverdag at gå her ind fordi det var en vane lige som med HardwareTidenen... men well.. det er bare et godt råd: Luk siden ned.. drop det.. i gjordt et forsøg på at holde Runes standard niveau oppe.. I lover så meget: "Om os sektionen burde kunne lavet færdig på en dag eller to" 2 måneder senere.. ehm hvornår kommer den?

Artikler.. alt for sløvt.. nyheder? ja dem kommer der lidt af.. men hvorfor ikke bare smutte ind på Hardinfo.dk eller hol.dk hvor de sq er bedere end jer til at samle nyheder... det der var unikt ved HWT var at der 90 % af tiden altid kom 2 artikler om ugen og at de var sublime skrevet... i har sq intet unikt længere.. jeres antal om måneden daler ned.. så forumet kan man heller ikke bruge til noget.. Luk nu bare siden ned.. jeg takke mange gange for det forsøg i gjorde og de penge (rettere sagt, arbejde) i har lagt i det...

Bye

teamet
Skrevet 25-08-2006 Kl. 14:46
hej. Gæstebruger var mig - havde ikke lige set jeg ikke var logget ind

Skriv kommentar
Vi har desværre måttet deaktivere vores gæstebrugerfunktionalitet pga. spam.
Vi håber at få det igang igen så snart vi får lavet en bedre løsning.
Indtil videre er man nødt til at registrere sig som bruger for at lave kommentarer.

Tryk her for at registrere dig som bruger.

Tryk her for at vende tilbage til forsiden.
Valid HTML 4.01 Valid CSS 3
Copyright © Edb-Tidende 2004-2016
Du skal være logget ind for at kunne deltage i afstemningerne.
Klik her for at komme til login siden.