Processorer ( 11 )
Grafikkort ( 45 )
Software ( 11 )
Ram ( 1 )
Harddisk ( 2 )
Andet ( 9 )
Alle ( 79 )
Grafikkort i November 2011 (Nicki (GWiZ)) kl. 06:09, 12-11-2011

Edb-Tidende lukket på ubestemt tid (mads) kl. 07:49, 13-08-2010

Tylersburg & Bloomfield - Nej det er ikke et Advokatfirma! (Erik Winther) kl. 02:50, 11-07-2009

Ny server, nye problemer (Nicki (GWiZ)) kl. 11:30, 20-10-2008

Diablo III annonceret (Clintin) kl. 21:46, 30-07-2008

Nvidia frigiver Geforce GTX 280/260 (Steffan) kl. 22:32, 27-07-2008

Anmeldelse af Crysis (EG) kl. 00:45, 14-07-2008

Zepto lancerer Nox-serien (Kufad) kl. 18:05, 03-07-2008

DirectX 11 inkluderer Raytracing (MIck) kl. 12:30, 24-06-2008

Opera 9.5 frigivet (Kufad) kl. 11:32, 13-06-2008

Edb-Tidende version 3.2
Senest opdateret: 11-11-2007

Bemærk venligst at denne side stadig er under udvikling, og visse punkter kan være uforklarede og/eller mangelfulde. Hvis du bemærker fejl eller har spørgsmål/forslag er du velkommen til at skrive dem i vores fora under "Ris/Ros". Alt indhold der er i brackets ([]) betyder at det er kommentarer til mig selv, og eventuelle interesserede. Når siden er færdig, skulle der ikke være flere af disse. -- Nicki
Indholdsfortegnelse 1. Koncept og Formål 1.1 Oprindelse 1.2 Formål 1.3 Ophavsret 2. Indhold 2.1 Nyheder 2.2 Artikler 2.3 Fora 2.4 Afstemninger 2.5 Statistik 3. Indesending af Artikler og/eller Nyheder 3.1 Artikler 3.2 Nyheder 4. Brugertilmelding 5. Folkene Bag 5.1 Hovedansvarlige og Ejere 5.2 Skribenter 5.3 Tidligere skribenter 5.4 Freelancere

1. Koncept og Formål

1.1 Oprindelse
Edb-Tidende blev skabt som en direkte, men dog uofficiel, fortsættelse af HardwareTidende, da det lukkede den 1. december 2004.

1.2 Formål
Formålet med Edb-Tidende er at oplyse om hardware og software til PC-systemer, og at fremme interessen for oplevelsen af spil til disse. Endvidere vil vi samle trådene fra alverdens hardware- og softwaresites, og derved lette forståelsen af det ofte teknisk "tunge" læsestof.

1.3 Ophavsret
Ophavsret og registrerede varemærker tilhører deres respektive ejere. Alt originalt indhold på sitet tilhører Edb-Tidende. Alle må frit afbenytte vores originale indhold, så længe oprindelsen bliver tydeliggjort.

2. Indhold

2.1 Nyheder
Nyheder kan være nyheder om alt indenfor computerverdnen som den givne skribent finder interessant. Hvis du har en nyhed vi ikke har omtalt her, og er registreret bruger, så følg retningslinierne i 3.2 for indsending af nyheder, så vil den komme på sitet øjeblikkeligt. Vi forbeholder os dog retten til at fjerne nyheden, skulle den være stødende, irrelevant eller på anden måde imod vore retningslinjer..

2.1a Kommentarer
I kommentarer til nyheder følger samme regler som i fora (punkt 2.3). Endvidere skal en kommentar omhandle den givne nyhed, om ikke direkte, så i hvert fald perifært.

2.2 Artikler
En artikel kan være hardwareorienteret - dvs. specielt rettet mod at bygge den bedste og hurtigste PC til computerspil. Bemærk dog, at ydelse ikke er den eneste variabel for bedste computer; støjniveau, pris, strømforbrug og andre features bør alle overvejes, når man anskuer et stykke hardware og vil, såvidt muligt, blive overvejet i vore artikler.
En artikel kan være softwareorienteret, men typisk kun hvis softwaren har betydning for edb-området og dets brugere. Såkaldt "generisk" software vil ikke blive dækket her.

2.2a Kommentarer
I kommentarer til artikler gælder samme regler som for vort fora (punkt 2.3). Endvidere skal en kommentar omhandle den givne artikel, om ikke direkte, så i hvert fald perifært.

2.3 Fora
Første og vigtigste regel vedrørende vores fora; brug din sunde fornuft, når du laver et indlæg! Det er også en god idé at kigge sit indlæg igennem, før man opretter det, da vi ikke tillader rettelser af indlæg på nuværende tidspunkt.

2.3a Mulige tegn i fora
På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at bruge HTML koder i vores fora. Følgende formateringskoder er mulige:

[b]text[/b] => text
[i]text[/i] => text
[u]text[/u] = >text

Links bliver genkendt automatisk, hvis man skriver det på en af følgende måder:

http://www.edb-tidende.dk/
http://(...)/
www.edb-tidende.dk/
www.(...)/

Dog kan man ikke skrive linket som det første i indlægget, da vores system så ikke kan genkende det. Endvidere accepterer systemet ikke tegnet &, derfor skal de skiftes ud med &. (Jeg overvejer at lave en alternativ løsning, så vi evt. kan benytte [url][/url] i stedet, eller lignende.)

2.3b Sprogbrug i fora
I forbindelse med kommentarer og diverse øvrige indlæg bør det tilsigtes, at disse formuleres, så indholdet ikke virker stødende og umiddelbart er forståeligt for andre mennesker, da kommentarer mm. kan blive læst af et stort antal personer (dvs. dårligt formulerede indlæg, som ikke umiddelbart er forståelige for andre mennesker, risikerer at blive slettet).

2.3c Spam
Vi godtager ikke spam i vores fora eller i kommentarer til artikler. Eventuelle spam-indlæg vil blive slettet, så snart de bliver set. Spam er i denne sammenhæng defineret som upassende kommentarer og irrelevante indlæg, som ikke tilføjer noget til den givne artikel eller det oprindelige indlæg. Hvis en tråd har udviklet sig til en diskussion om noget andet end det oprindelige indlæg, er det dog tilladt at gøre diskussionen færdig. Det er dog altid op til den enkelte administrator om indlæg skal slettes, eller andet. Som hovedregel ønsker vi dog ikke at slette indlæg, og derfor vil vi evt. censurere upassende sprogbrug og/eller give advarsler i stedet. (Bemærk, at ytringsfriheden ikke gælder her og kun eksisterer på administrators præmisser.)

2.4 Afstemninger
Afstemninger kan være af enhver art, men vil typisk omhandle PC-systemer på en eller anden måde.

2.2a Kommentarer
I kommentarer til afstemninger gælder samme regler som for vort fora (punkt 2.3). Endvidere skal en kommentar omhandle den givne afstemning, om ikke direkte, så i hvert fald perifært. Det er også tilladt at komme med forslag til fremtidige afstemninger her.

2.5 Statistik
Vores statistik begynder d. 4 februar 2005, og alle data fra 2005 er taget Chart.dk. Det er vores hensigt at overgå til google analytics, således at vi kan få flere muligheder med denne statistik. Dette er implementeret "under moterhjelmen", men ikke bragt til syne endnu.

3. Indesending af Artikler og/eller Nyheder

3.1 Artikler
Vi modtager altid gerne artikler fra freelancere, men vi forbeholder os altid retten til ikke at publicere artiklen eller at bede om, at den bliver forbedret, i fald af at niveauet er for lavt. Vi gør vores bedste for at opretholde et højt niveau på artikler, der bliver publiceret på Edb-Tidende og derfor skal man være indstillet på, at der er mulighed for at blive udsat for konstruktiv kritik.

Hvis man gerne vil skrive en artikel, er det altid en god idé at kontakte en af de tre skribenter, så vi ved, hvad der er på vej og kan planlægge ud fra det. Hvis du har en god idé til en artikel er du meget velkommen til at skrive lidt på den, og komme med den basale idé før du fylder den ud med tekst og billeder. Se næste punkt for detaljer om hvordan du skal skrive artikler til Edb-Tidende.

3.1a Guide til artikelskrivning
[DETTE PUNKT ER IKKE FÆRDIGGJORT - Nicki]
Det er en god idé at have en basal viden om HTML, før man skriver en artikel til Edb-Tidende, men det er ikke et krav. Vi har udarbejdet en guide til hvilke formalia vi stiller krav til på Edb-Tidende, og som forklarer nærmere hvordan en artikel skrives.

Find guiden her: Guide til artikelskrivning.

3.2 Nyheder
Nyheder er mere frie end artikler, idet at der ikke er foregående moderation af administratorerne. Tilgengæld er processen markant hurtigere, da en given nyhed tager få sekunder fra en skribent har tastet den ind til den er på forsiden. Ulempen for en læser er så, at niveauet kan være lavere end artiklerne både skriftligt og indholdsmæssigt, men dette er et trade-off vi må lave for at strømline processen. Administratorerne kan redigere nyheder efter de er blevet indsendt, hvorfor de værste fejl bør blive rettet derved. Vi vil dog ikke tilføje indhold til en given nyhed, kun rette sproglige fejl, da skribenten ikke kan tage ansvar for nyheden, hvis vi har ændret meningen.

En nyhed skal være relevant til edb-industrien, men ellers er der frie tøjler for indhold. Det må dog ikke på nogen måde være stødende eller uforståeligt, og administratorerne vedholder sig rettigheden til at fjerne nyheder uden eksplicit årsag, selvom denne typisk vil blive givet.

3.2a Guide til nyhedsskrivning
Du kan kun indsende nyheder, hvis du har en registreret bruger på Edb-Tidende. Indsending af nyheder er relativt enkelt, og foregår på samme måde som at lave kommentar- og forum-indlæg. I en nyhed kan du endvidere benytte dig af såkaldte "BB-tags" til formatering af teksten.

BB-tags:
[url=http://www.edb-tidende.dk]Edb-Tidende[/url] => Edb-Tidende
[quote]Dette er et citat fra en anden side end Edb-Tidende.[/quote] =>

Dette er et citat fra en anden side end Edb-Tidende.

[b]text[/b] => text
[i]text[/i] => text
[u]text[/u] => text

4. Brugertilmelding

For at kunne deltage aktivt på Edb-Tidende kræver det, at du opretter en bruger. Grunden til dette er at sikre vores afstemninger, som tidligere har været meget usikre og ubrugelige grundet ugyldige stemmer. På nuværende tidspunkt skal man også have en bruger for at kunne kommentere artikler, nyheder og afsteminger, og for at lave indlæg i vores fora. Edb-Tidende har kun ét krav til brugerlogin: en gyldig email adresse, der ikke vil blive brugt til andet end validering.

5. Folkene Bag

5.1 Hovedansvarlig og Ejer
Nicki T. Hansen -- Nicki (GWiZ)
Nicki kom først med i Edb-Tidende omkring slutningen af december 2004, hvilket vil sige en måned efter siden blev oprettet, og han har siden fungeret som redaktør og artikelskribent. Efter Steffan forlod Edb-Tidende, har han endvidere stået som ejer og hovedansvarlig for Edb-Tidende. Endvidere har han, på grundlag af Steffans base, videreudviklet siden til den tilstand den har nu. Nicki kan kontaktes på følgende email adresse: gwiz665 [SNABELa] gmail.com, hvor [SNABELa] skal udskiftes med @.

5.2 Skribenter
Christian Vestergaard -- KufaD
Christian startede som freelancer på Edb-Tidende, men blev nyhedsskribent i maj 2006 og har fungeret som dette lige siden.

Rasmus Lyberth -- kQleskabsindianer
Rasmus blev inkluderet i Edb-Tidende i juni 2006 som hardwaretester. På grund af hans arbejde i en hardwarebutik, bliver han ofte udsat for at skulle teste diverse typer hardware, hvilket Edb-Tidende høster frugterne af. Han fungerer endvidere som skribent.

5.3 Tidligere skribenter
Mere information vil blive tilføjet til disse, hvis de ønsker det.
Steffan N. Johannesen -- Steffan
Steffan udviklede siden fra bunden og skabte den oprindelige side i slutningen af 2004. Frem til 22. august 2006 fungerede Steffan som udvikler og skribent på Edb-Tidende, men valgte den dag at forlade Edb-Tidende, da hverken tiden eller lysten rækkede til det.

Daniel
Daniel startede Edb-Tidende sammen med Steffan i slutningen af 2004, men faldt hurtigt fra i starten af 2005.

Gedion K. Sand -- Nemion
Gedion var skribent i sommeren 2005, hvorefter komplikationer mellem ham og Nicki endte med, at Gedion valgte at forlade Edb-Tidende.

5.4 Freelancere
Vi vil ikke fremhæve enkelte freelancere her, da det hurtigt bliver til mange navne. Dog skal alle de freelancere der har skrevet til os have en hjertelig tak for det, og vi ønsker gerne at arbejde med jer igen til hver en tid. Når en artikel er skrevet af "Freelance" kan man se i første afsnit, hvem den egentlige skribent er.

Valid HTML 4.01 Valid CSS 3
Copyright © Edb-Tidende 2004-2016
Du skal være logget ind for at kunne deltage i afstemningerne.
Klik her for at komme til login siden.